Hledáte zajímavé recepty? Bulharská kuchyně je plná lahůdek – banitsa, tarator nebo musaka vás přenesou přímo na Balkán. Užijte si autentické chutě a jednoduchou přípravu tradičních pokrmů.
Vytvořte si dokonalý šopský salát s touto jednoduchou zálivkou. Její svěží, pikantní tóny se skvěle snoubí s křupavou zeleninou. Připravíte ji během minutky a pozvedne každý, nejen šopský salát.
Tradiční bulharská musaka s vepřovým masem, vrstvená s bramborami a zapečená s jogurtovou zálivkou, potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně. Svěží jogurtová krusta vytváří harmonii chutí typickou pro Balkán.
Bulharská rajčatová polévka je jednoduchá, ale o to má bohatší chuť. Sladkost zralých rajčat se snoubí s jemnou pikantností česneku a papriky a nezbytnou bazalkou dodávající typické středomořské aroma.
Studená okurková polévka Tarator je osvěžující letní specialita původem z Bulharska. Tato polévka se připravuje z jemného bílého jogurtu, strouhané okurky, česneku a kapky olivového oleje, což jí dodává nezaměnitelnou chuť.