Saláty - Zálivky
  • 0 min.
    PŘÍPRAVA
  • 0 min.
    VAŘENÍ
  • 0 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Rychlá zálivka na šopský salát
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (3.5/5)

Vytvořte si dokonalý šopský salát s touto jednoduchou zálivkou. Její svěží, pikantní tóny se skvěle snoubí s křupavou zeleninou. Připravíte ji během minutky a pozvedne každý, nejen šopský salát.

  • Rychlost přípravy
    Zálivku máte hotovou během několika málo minut. To oceníte, když spěcháte.
  • Svěží chuť
    Kombinace octa, česneku vytváří osvěžující chuťový profil. Ten skvěle doplní zeleninu.
  • Jednoduché ingredience
    Všechny suroviny jsou běžně dostupné v každé kuchyni. Nemusíte shánět nic speciálního.
  • Univerzální použití
    Zálivka se hodí nejen na šopský salát, ale i na jiné zeleninové kombinace. Zkuste ji s různými druhy salátů.
  • Zdravotní výhody
    Díky olivovému oleji, česneku je zálivka prospěšná pro vaše zdraví. Podpoří trávení.
  • Možnost úpravy chuti
    Můžete si snadno upravit poměr kyselosti, sladkosti, slanosti podle svých preferencí. Přizpůsobte si ji sobě.
  • Dlouhá trvanlivost
    Připravenou zálivku lze uchovávat v lednici několik dní. Vždy máte po ruce.

Ingredience

Počet porcí
/nebo podle chuti/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    121 kCal
    506 kJ
  • Tuky
    12,64 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    1,81 g
  • Sacharidy
    2,15 g
  • - z toho cukry
    1,39 g
  • Bílkoviny
    0,20 g
  • Sůl
    0,56 g
  • Vláknina
    0,12 g
  • Energie
    483 kCal
    2 023 kJ
  • Tuky
    50,55 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    7,22 g
  • Sacharidy
    8,59 g
  • - z toho cukry
    5,57 g
  • Bílkoviny
    0,81 g
  • Sůl
    2,25 g
  • Vláknina
    0,46 g

Postup přípravy

1
Připravte si všechny ingredience. Česnek oloupejte, poté prolisujte.
2
Do misky nalijte olivový olej, vinný ocet. Přidejte dijonskou hořčici, cukr, sůl, pepř.
3
Přidejte prolisovaný česnek.
4
Všechny ingredience důkladně promíchejte metličkou, dokud se cukr sůl zcela nerozpustí. Zálivka by měla být hladká, emulgovaná.
5
Ochutnejte zálivku, případně dochuťte solí, pepřem, cukrem.
6
Zálivku ihned použijte na čerstvě připravený šopský salát.