Ukrajinský boršč
Obědy / Polévky / Večeře

Ukrajinský boršč

Pravý ukrajinský boršč s bohatým hovězím vývarem a charakteristickou červenou barvou. Výživná polévka plná zeleniny a masa, která nasytí a zahřeje. Připravuje se pomalu, ale výsledek stojí za to - autentická chuť Ukrajiny.

Doba přípravy 3:00 hod. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 10x
Bramboráky deruny s mletým masem
Obědy / Večeře

Bramboráky deruny s mletým masem

Zapomeňte na složité plnění! Tyto bramboráky mají maso přímo v sobě. Rychlejší příprava, stejná skvělá chuť. Zlatavé, voňavé neodolatelně křupavé. Perfektní volba pro vydatné jídlo plné domácí pohody.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 4.2/5 Zobrazení receptu 56x
Vegetariánské holubce bez masa
Obědy

Vegetariánské holubce bez masa

Vegetariánské holubce plněné rýží, zeleninou a houbami, podlité rajčatovou omáčkou. Zdravý a chutný recept ocení celá rodina.

Doba přípravy 1:30 hod. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 77x
Knedlíky varenyky s višněmi
Moučníky a dezerty / Obědy

Knedlíky varenyky s višněmi

Varenyky s višněmi jsou tradiční ukrajinské knedlíky, které mají jemné těsto a šťavnatou ovocnou náplň. Sladkokyselé višně v kombinaci s cukrem vytvářejí skvělou chuť, která se krásně doplňuje se zakysanou smetanou.

Doba přípravy 25 min. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 86x
Nejchutnější klasická soljanka
Polévky / Večeře

Nejchutnější klasická soljanka

Soljanka je ikonická ruská polévka s výraznou pikantně-kyselou chutí, která je výsledkem kombinace kyselých okurek, citronu a kaparů. Tato polévka byla v minulosti oblíbená nejen v Rusku, ale také ve východní Evropě a bývalém Sovětském svazu. Její název pochází ze slova „солёный“ (solonyj), což znamená „slaný“ nebo „nakládaný“, což dokonale vystihuje její chuťový profil.

Doba přípravy 45 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 115x
Pravý ukrajinský salát viněgret
Saláty

Pravý ukrajinský salát viněgret

Viněgret je originální ukrajinský salát, který se vyznačuje svou sytě růžovo-fialovou barvou díky červené řepě. Jemná sladkost řepy se zde harmonicky snoubí s kyselostí okurek a jemnou chutí brambor.

Doba přípravy 1:00 hod. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 166x
Klasický recept na deruny
Večeře / Obědy

Klasický recept na deruny

Deruny, známé také jako ukrajinské bramboráky, jsou jednoduché, ale chutné placičky z nastrouhaných brambor. Jejich křupavý povrch a jemně vláčná struktura uvnitř vytváří ideální kombinaci pro milovníky východoevropské kuchyně.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 214x
Nejlepší boršč
Polévky

Nejlepší boršč

Boršč je tradiční ukrajinská polévka, která se stala symbolem východoevropské kuchyně. Jeho charakteristickou červenou barvu mu dodává červená řepa. Hlubokou chuť zajišťuje vývar z masa a zeleniny. Existuje mnoho regionálních variací boršče, od čistě vegetariánských po bohaté masové verze. Tento využijete jako výživnou polévku, která zasytí i zahřeje během chladnějších měsíců.

Doba přípravy 3:00 hod. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 153x