Mexické recepty jsou barevné, voňavé a plné sytých chutí. Kombinujte jednoduché suroviny - kukuřici, chilli, fazole, čerstvé bylinky - a vytvoříte pokrmy, které vás přenesou přímo na trh v Mexico City.
Jemnou avokádovou omáčka se svěží limetovou šťávou a koriandrem budete mít hotovou během chvilky. Doplní mnoho jídel a osvěží každé sousto. Výtečný doplněk pro grilování i studenou kuchyni. Vhodná i jako dip k chipsům nebo tortilám.
Rychlá mexická inspirace vhodná i pro vegany. Quesadilla plněná černými fazolemi, kukuřicí a avokádem zaujme kombinací kontrastních chutí. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo rychlá bezmasá večeře.
Sopa de tortilla je jednou z nejznámějších mexických polévek, která spojuje bohatou rajčatovou chuť s křupavými tortillovými proužky a svěžím avokádem. Polévka je lehce pikantní díky kajenskému pepři, ale lze ji přizpůsobit podle chuti.
Palačinky z kukuřičné mouky jsou bezlepkové, lehce stravitelné a mají jemnou nasládlou chuť. Jsou vhodné jak pro sladké, tak i slané varianty – například s ricottou, špenátem či avokádem. Vyzkoušejte, že i bez klasické pšeničné mouky lze připravit báječné palačinky .