Cukroví
  • 30 min.
    PŘÍPRAVA
  • 15 min.
    VAŘENÍ
  • 45 min.
    CELKEM
  • 40
    PORCE
Suché vánoční cukroví
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (3.9/5)

Křehké vánoční cukroví s jemným máslovým těstem a bohatou chutí vlašských ořechů, obalené v moučkovém cukru. Tradiční české cukroví, které oslní dokonalým vzhledem připomínajícím šišky, a potěší jemností.

Ingredience

Počet porcí
/mleté/
/na obalení/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    102 kCal
    427 kJ
  • Tuky
    6,24 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    2,84 g
  • Sacharidy
    10,53 g
  • - z toho cukry
    4,68 g
  • Bílkoviny
    1,32 g
  • Sůl
    0,00 g
  • Vláknina
    0,43 g
  • Energie
    4 069 kCal
    17 024 kJ
  • Tuky
    249,74 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    113,68 g
  • Sacharidy
    421,35 g
  • - z toho cukry
    187,21 g
  • Bílkoviny
    52,98 g
  • Sůl
    0,16 g
  • Vláknina
    17,04 g

Postup přípravy

1
V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a vanilkový cukr.
2
Přidejte změklé máslo a vaječný žloutek.
3
Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a uložte na 60 minut do chladničky.
4
Z odpočatého těsta tvořte malé šištičky o délce přibližně 4 cm.
5
Poválejte je po struhadle nebo tvořte otisky vidličkou, aby vznikly dekorativní drážky.
6
Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C 15 minut dozlatova.
7
Ještě horké obalte v práškovém cukru.