Snídaně - Svačiny - Večeře - Pomazánky
  • 15 min.
    PŘÍPRAVA
  • 0 min.
    VAŘENÍ
  • 15 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Zdravá pomazánka z cottage
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (4/5)

Pomazánka z cottage sýra přináší čistotu svěžest jednoduchých surovin. Spojením tvarohové jemnosti a lehké štiplavosti ředkviček vzniká lehký pokrm, který zaujme chutí i vůní bylinek. Citronová šťáva dodává směsi jemný kontrastní podtón.

Tato pomazánka se výborně hodí na celozrnné pečivo, ale skvěle funguje i jako dip k zelenině. Vizuálně vynikne svou pestrostí – bílo-růžové tělo poseté zelenými lístky pažitky působí přirozeně svěže. Lze ji servírovat jako lehkou večeři nebo zdravou snídani. Příprava je rychlá a nevyžaduje tepelnou úpravu, čímž si uchovává svěží charakter. Večerní návštěvu příjemně překvapí svou lehkostí a vyváženým poměrem mezi kyselostí, jemností a bylinkovým podkresem.

Ingredience

Počet porcí
/1 g = špetka/
/mletý/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    61 kCal
    255 kJ
  • Tuky
    2,07 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    1,02 g
  • Sacharidy
    3,03 g
  • - z toho cukry
    1,87 g
  • Bílkoviny
    6,34 g
  • Sůl
    0,75 g
  • Vláknina
    0,34 g
  • Energie
    245 kCal
    1 024 kJ
  • Tuky
    8,26 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    4,06 g
  • Sacharidy
    12,11 g
  • - z toho cukry
    7,46 g
  • Bílkoviny
    25,36 g
  • Sůl
    3,00 g
  • Vláknina
    1,34 g

Postup přípravy

1
Ředkvičky očistěte, omyjte a nastrouhejte nahrubo.
2
Pažitku a jarní cibulku omyjte pod tekoucí vodou a nasekejte nadrobno.
3
Stroužek česneku oloupejte a prolisujte do malé misky.
4
Do větší mísy vložte cottage sýr, bílý jogurt a přidejte citronovou šťávu.
5
Vmíchejte ředkvičky, jarní cibulku, pažitku a česnek.
6
Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
7
Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jemná, ale strukturovaná směs.
8
Pomazánku nechte před podáváním alespoň 15 minut odležet v lednici.
Pomazánky jsou skvělým přirozeným způsobem, jak zpestřit jídelníček ročního dítěte. Měly by být jemné, bez soli a koření. Základ tvoří vařená zelenina, tvaroh, jogurt nebo avokádo. Pomazánku můžeš natřít na měkké pečivo nebo podat lžičkou. → více