Obědy - Polévky - Večeře
  • 25 min.
    PŘÍPRAVA
  • 1:45 hod.
    VAŘENÍ
  • 2:10 hod.
    CELKEM
  • 5
    PORCE
Bramborový guláš s vepřovým masem
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (2.8/5)

Kousky měkkého masa, brambory nasáklé šťávou, k tomu voňavá klobáska, paprika, česnek, to je poctivý bramborový guláš s vepřovým masem. Uvařte si ho, uvidíte, jak se vám hend zlepší nálada.

  • Vše z jednoho hrnce
    Žádné zbytečné nádobí navíc, celý proces od restování cibulky po finální dochucení probíhá v jednom hrnci. Šetří to čas při vaření i následném úklidu.
  • Poctivá chuť bez náhražek
    Recept staví na kvalitním vývaru místo bujónových kostek, což dodává guláši nesrovnatelně plnější a hlubší chuť. Výsledek je autentický, bez umělých dochucovadel.
  • Poctivý a sytý
    Kombinace vepřového masa, brambor a klobásy zaručuje, že jde o velmi syté jídlo. Jedna porce spolehlivě zasytí i velkého jedlíka.
  • Nezaměnitelná česká klasika
    Recept se drží tradičních postupů a chutí, které známe od našich babiček. Je to jídlo, které vyvolává vzpomínky a pocit domova.
  • Finančně dostupný
    Využívá běžné a cenově přijatelné suroviny jako vepřová plec, brambory a cibule. Uvaříte tak skvělé jídlo pro celou rodinu bez velkých nákladů.

Ingredience

Počet porcí
/nebo podle chuti/
/drcený/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    627 kCal
    2 623 kJ
  • Tuky
    39,34 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    13,51 g
  • Sacharidy
    38,85 g
  • - z toho cukry
    6,32 g
  • Bílkoviny
    29,72 g
  • Sůl
    9,58 g
  • Vláknina
    5,42 g
  • Energie
    3 136 kCal
    13 122 kJ
  • Tuky
    196,70 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    67,57 g
  • Sacharidy
    194,25 g
  • - z toho cukry
    31,58 g
  • Bílkoviny
    148,59 g
  • Sůl
    47,91 g
  • Vláknina
    27,12 g
Culinto tržnice

Postup přípravy

1
Maso omyjte, osušte, pokrájejte na kostky o velikosti asi 3 cm. Cibuli nakrájejte najemno. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostky. Klobásu pokrájejte na kolečka, papriku na proužky.
2
Ve větším hrnci rozpusťte sádlo. Zpěňte na něm cibuli do zlatova. Zvyšte plamen, přidejte maso, zprudka jej ze všech stran opečte, aby se zatáhlo.
3
Stáhněte hrnec z ohně. Vmíchejte mletou sladkou i pálivou papriku, drcený kmín. Rychle promíchejte, aby paprika nezhořkla, stačí půl minuty.
4
Zalijte polovinou horkého vývaru, vraťte na plotnu, osolte, opepřete. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte, přiklopte poklicí, nechte dusit asi 60 minut, dokud maso nezačne měknout.
5
Přidejte do hrnce brambory, kolečka klobásy, dolijte zbytek vývaru tak, aby bylo vše ponořené. Vařte dalších 20 minut, než budou brambory téměř měkké.
6
Poté vložte proužky bílé papriky, vařte ještě 5 minut. Paprika by měla zůstat lehce křupavá.
7
V hrnku si rozmíchejte hladkou mouku se studenou vodou na hladkou kašičku. Vlijte ji za stálého míchání do guláše, nechte provařit minimálně 10 minut pro zahuštění omáčky.
8
Na úplný závěr stáhněte guláš z ohně. Vmíchejte prolisovaný česnek, promnutou majoránku. Již nevařte, aby si suroviny zachovaly své aroma. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem. Nechte před podáváním chvíli odstát.