1
V menší misce rozetřete droždí s lžičkou cukru. Přilijte vlažné mléko (asi 100 ml), přidejte lžíci hladké mouky. Vše promíchejte. Nechte kvásek vzejít na teplém místě asi 15 minut, dokud nevytvoří bublinky.
2
Ve velké míse smíchejte oba druhy mouky, zbytek cukru, sůl. Uprostřed udělejte důlek. Do důlku vlijte vzešlý kvásek. Přidejte rozpuštěné vychladlé máslo, vejce, rum, citronovou kůru. Přilijte zbytek vlažného mléka.
3
Vypracujte hladké, pružné těsto. Mělo by se odlepovat od stěn mísy. Mísu zakryjte čistou utěrkou. Nechte těsto kynout na teplém místě asi 60-90 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4
Mezitím připravte ořechovou náplň. V hrnci smíchejte mleté ořechy, moučkový cukr, skořici. Přilijte mléko. Za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavte z ohně. Přimíchejte rum. Nechte náplň vychladnout.
5
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenký plát (asi 3-4 mm). Vykrajujte kolečka o průměru 6-7 cm. Doprostřed každého kolečka dejte lžičku ořechové náplně. Okraje koláčků potřete rozšlehaným žloutkem smíchaným s mlékem.
6
Troubu předehřejte na 170 °C. Koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je znovu žloutkovou směsí. Pečte asi 15-20 minut, dokud nebudou zlatavé.
7
Hotové koláčky nechte vychladnout na mřížce. Před podáváním je bohatě posypte moučkovým cukrem.