Nadýchané sněhové kokosky s bohatou čokoládovou chutí. Čoko kokosky potěší každého milovníka neotřelého, nejen vánočního mlsání. Lehkost bílků, vůně vanilky, hutnost čokolády.
Čoko kokosky jsem si oblíbila hlavně díky jejich vzdušnosti. Kombinace vyšlehaných bílků a kokosu vytváří křehké těsto, které se během pečení jen lehce nafoukne, ale zůstává vláčné uvnitř. Výsledná struktura připomíná sněhové pusinky obohacené o intenzitu kakaa. Sladkost cukru podtrhuje hořká čokoláda, která dodává rovnováhu. Při výrobě dbám na jemné promíchání rozpuštěné čokolády s kokosem, čímž vznikne těsto, které drží tvar bez nutnosti mouky.
Příprava není náročná. Díky absenci žloutků a másla nepůsobí kokosky těžce ani příliš sytě. Naopak, každý kousek rozplývá se na jazyku. Přelití nebo namáčení do čokolády zvýrazní chuťový zážitek. Čoko kokosky bývají hotové během chvilky, což oceňuji hlavně v předvánočním shonu. Bezproblémů se skladují i několik dní, zachovávají si křupavý povrch a měkký střed.