Vyzkoušejte tradiční portorický poklad jménem Tembleque. Tento veganský, bezlepkový pudink z kokosového mléka je symbolem minimalistické kuchyně, kde z mála vzniká maximum chuti.
V srdci mé kulinářské filozofie leží přesvědčení, že největší krása se skrývá v jednoduchosti. Žádný recept to neztělesňuje lépe než portorický Tembleque. Jeho jméno, odvozené od španělského slova pro "třes", dokonale vystihuje jeho podstatu. Je to dezert, který se na talíři jemně chvěje, slibuje lehkost, hebkost. Vzniká spojením pouhých několika základních surovin, kde každá má své nezastupitelné místo. Základem je kvalitní, plnotučné kokosové mléko. To je duší celého dezertu. Dává mu bohatou, exotickou chuť, krémovou plnost, která pohladí chuťové pohárky.
Při přípravě nečekejte žádné komplikované techniky, žádné náročné kroky. Postačí vám poctivé míchání, trpělivost, cit pro správný okamžik, kdy pudink dosáhne dokonalé hustoty. A odměnou vám bude dezert, který je osvěžující, nepříliš sladký. Posypání mletou skořicí dodá hřejivý, kořeněný kontrast k chladivému krému. Opražené kokosové lupínky zase přidají křupavý element, umocní celkový kokosový prožitek. Jeho čistě bílá barva a minimalistický vzhled, ho předurčuje stát se elegantním zakončením jakéhokoli jídla.