Kmín celý velký sáček
300 g
Pravý moravský zabijačkový guláš lahodně propojuje krkovici s játry, ledvinami a srdcem v hustém gulášku s výraznou chutí kmínu a majoránky. Připravíte ho za necelé dvě hodiny, výsledek stojí však rozhodně stojí za to. Podávám s čerstvou cibulí, která dokonale vyváží sytost masa.
Recept mám od tchýně z Prostějova. Vnitřnosti bývají problém jen pro lidi, kteří je nikdy neochutnali správně připravené. Moje zkušenost říká, že strach z nich pramení z nekvalitní přípravy. Důkladné očištění od blan, správné nakrájení na stejně velké kousky, dostatečně dlouhé vaření a budete se divit. Když vnitřnosti přidáte k již lehce opečené krkovici, stihnou se propojit do jednotné hmoty. Nikdo z hostů obvykle nepozná, co přesně jí a všichni si chválí bohatou chuť.
