1
Příprava trouby a plechu: Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si plech (přibližně 30x40 cm), vymažte jej tukem vyložte pečicím papírem.
2
Rozválejte listové těsto tak, aby pokrylo dno i stěny plechu. Opatrně jej přeneste na připravený plech. Okraje těsta, které přesahují, nechte volné.
3
Ve velké míse smíchejte tvaroh, žloutky, moučkový cukr, pudinkový prášek, olej, studené mléko strouhanou citronovou kůru. Šlehejte směs metlou nebo ručním šlehačem na nízké otáčky jen do chvíle, než se všechny suroviny dobře spojí. Vznikne řídká, tekutá náplň.
4
Nalijte tvarohovou směs na listové těsto. Okraje těsta, které tvoří mantinel, mírně přitiskněte k náplni, pokud mají tendenci klesat. Pečte v předehřáté troubě po dobu 30 až 35 minut. Náplň by měla na okrajích ztuhnout střed zůstat mírně roztřesený.
5
Ušlehejte bílky s vanilkovým extraktem do tuhého sněhu. Postupně zašlehávejte krystalový cukr, dokud sníh není pevný lesklý.
6
Rovnoměrně rozetřete sněhovou peřinu na rozpečený koláč. Vraťte do trouby. Pečte dalších 10 až 12 minut, dokud sníh nezíská zlatavé, lehce hnědé špičky.
7
Vyjměte koláč. Nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě. Doporučuju koláč nechat ztuhnout v lednici po několik hodin.