Banán lyofilizovaný plátky
400 g
Tohle je naše rodinná buchta. Žádná šlehačka, místo ní jsem připravila poctivý, hutný pudinkový krém s máslem. Korpus je krásně nadýchaný, k tomu svěží ovocná vrstva. Používám jahody, banán a kiwi, dohromady chutnají skvěle. Připrav si ji, je to úžasné osvěžení!
Máslový pudinkový krém je to, co dělá tenhle koláč jedinečným. Oproti jen pudinku nebo jen šlehačce má stabilní strukturu, drží tvar, nemusíte se bát, že se vám vrstva sesune. Jeho příprava je jednoduchá, stačí uvařit pudink, nechat ho vychladnout. Poté jen zašlehat do vyšlehaného másla. Krém je jemný, má úžasnou vanilkovou chuť.
Co mi přijde nejlepší na celém receptu, je ten kontrast chutí. Vláčný piškotový korpus (nepoužívám celý balíček kypřicího prášku, aby nebyl moc gumový) je takový neutrální základ. K tomu ten bohatý, vanilkový krém, svěží ovocná vrstva. Speciálně kombinace jahod, banánu kiwi je dokonalá. Jahody dodají kyselost, banán sladkost, kiwi trošku exotiky. Želé celou tu ovocnou krásu zafixuje, dá tomu ten lesklý vzhled. Je to prostě pastva pro oči.
