Chuťovky - Večeře - Pomazánky
  • 10 min.
    PŘÍPRAVA
  • 0 min.
    VAŘENÍ
  • 10 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Česneková pomazánka z pomazánkového másla
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (4.2/5)

Česneková pomazánka z pomazánkového másla je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo předkrm. Její výrazná chuť česneku se snoubí s jemností pomazánkového másla, což ji činí oblíbenou klasikou nejen na českých stolech. Přidání citronové šťávy dodává osvěžující lehkost, zatímco petrželka přináší příjemnou svěžest.

Pomazánku oceníte při posezení s přáteli, rodinné oslavy nebo na jednohubky. Díky své univerzálnosti ji můžete upravit podle vlastních požadavků a podávat s různými přílohami. Pomazánka je také výborným doplňkem k zeleninovým talířům, nebo ji můžete použít jako základ pro složitější variace ochucených pomazánek.

Ingredience

Počet porcí
/nebo podle chuti/
/nebo podle chuti/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    241 kCal
    1 008 kJ
  • Tuky
    24,41 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    8,76 g
  • Sacharidy
    2,46 g
  • - z toho cukry
    0,78 g
  • Bílkoviny
    1,39 g
  • Sůl
    0,87 g
  • Vláknina
    0,22 g
  • Energie
    965 kCal
    4 036 kJ
  • Tuky
    97,63 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    35,03 g
  • Sacharidy
    9,84 g
  • - z toho cukry
    3,12 g
  • Bílkoviny
    5,56 g
  • Sůl
    3,49 g
  • Vláknina
    0,86 g

Postup přípravy

1
Pomazánkové máslo vložte do mísy a vyšlehejte ho do hladka pomocí vidličky nebo ručního šlehače.
2
Česnek oloupejte, prolisujte a vmíchejte do másla. Množství upravte podle chuti, pokud preferujete výraznější česnekovou chuť.
3
Do směsi přidejte majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny spojily.
4
Vmíchejte nasekanou petrželku a pomazánku dejte alespoň na 30 minut do lednice, aby se chutě propojily.