Bartolini Tagliatelle pasta- vaječné
500 g
Domácí chléb bez formy a bez zbytečností. Jen mouka, droždí, voda a dokonalá chuť. Vyzkoušejte poctivý recept na pšeničný chléb bez chemie.
Při pečení chleba z hladké mouky se opírám o jednoduchost. Mouka, voda, droždí, sůl a kousek oleje, nic víc. Přesto, nebo možná právě proto je výsledek dokonalý. Hladká mouka vytváří měkčí, jemnější střídu, která při rozkrojení ihned provoní celou kuchyň. Kůrka, přestože není hrubá ani příliš silná, drží tvar a zachovává vnitřní vlhkost bochníku.Gumovitost nehrozí, pokud člověk dopřeje dostatek času kynutí a správné hydrataci těsta.
Chléb se hodí ke slaným pomazánkám, ale stejně dobře si rozumí s máslem a džemem. Díky neutrální chuti nechává vyniknout to, co k němu přidáte. Všechny suroviny jsou běžně dostupné, časová náročnost zůstává rozumná, přesto výsledek si v ničem nezadá s chlebem z pekárny.
