Krájená rajčata s rajčatovou šťávou BASSTA
400 g
Chorvatská rajčatová polévka je prostě boží! Juha od rajčice má plnou rajčatovou chuť, trošku česneku cibulky, prostě paráda. S kouskem pečiva nebo zakysanou smetanou je to hotové pohlazení. Mám ji moc ráda.
Rajčata jsou superhrdinou. Jsou plná vitamínů, minerálů, toho silného antioxidantu lykopenu. Ten je nejlépe vstřebatelný právě po tepelné úpravě. Rajčatová polévka je doslova balzámem pro tělo. Podporuje imunitu, dodává energii, je prostě skvělá. Ráda polévku podávám s čerstvou bazalkou, která krásně doplňuje rajčatovou chuť. Někdy přidám lžíci zakysané smetany pro krémovější texturu. Můžete si k ní opéct krutony z celozrnného pečiva. Tahle polévka je důkazem, že ty nejlepší recepty často pochází z jednoduchých ingrediencí. Chorvatská kuchyně je plná takových pokladů. Jsem přesvědčena, že si ji zamilujete stejně jako já. Přinese vám kousek slunce na talíř, zahřeje u srdce.
