1
Omyjte kachnu, osušte papírovou utěrkou a odřízněte přebytečný tuk v okolí břišní dutiny.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a kachnu do ní na 2 minuty ponořte. Vyjměte, opláchněte studenou vodou a osušte.
3
V misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžové víno, ocet, najemno nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, sůl a bílý pepř.
4
Kachnu potřete směsí zvenku i zevnitř. Nechte marinovat v lednici minimálně 4 hodiny.
5
Předehřejte troubu na 160 °C. Položte kachnu na mřížku do pekáče, podlijte vodou, aby se odpařovala pára, a pečte 1,5 hodiny.
6
Každých 30 minut kachnu potírejte zbylou marinádou.
7
Zvýšte teplotu na 200 °C, pečte ještě 20 minut do zlatavé a křupavé kůrky.
8
Nechte 10 minut odpočinout, naporcujte, posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky.
9
Podávejte s dušenou rýží nebo čínskými nudlemi.