Moučníky a dezerty
  • 15 min.
    PŘÍPRAVA
  • 25 min.
    VAŘENÍ
  • 40 min.
    CELKEM
  • 12
    PORCE
Vegan koláč s pudinkem bez vajec
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.4/5)

Na kakaový korpus bez vajec se naskládají kolečka banánu a zalejí se hustým vanilkovým pudinkem. Pudink zhoustne do krémové konzistence, která drží tvar při krájení. Perfektní koláč pro alergiky na vejce, pro vegany nebo prostě pro každého, kdo má chuť na něco sladkého bez zbytečné přípravy.

  • Bezvaječný dezert pro vegany
    Zralé banány nahrazují vejce v těstě, poskytují vláčnost a sladkost bez rizika alergické reakce. Recept je bezpečný pro děti i dospělé s alergií na vejce.
  • Dlouhá trvanlivost v lednici
    Koláč vydrží čtyři až pět dní bez ztráty kvality, pudink nepustí vodu a korpus neztvrdne. Skvělé pro přípravu dopředu na celý týden.
  • Jednoduchá příprava bez šlehání
    Těsto jen smícháte v míse, pudink uvaříte v jednom hrnci. Nepotřebujete mixér, šlehač ani speciální techniku.

Ingredience

Počet porcí

Těsto

Pudinkový krém

Nutriční hodnoty

  • Energie
    274 kCal
    1 146 kJ
  • Tuky
    6,27 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    0,70 g
  • Sacharidy
    51,66 g
  • - z toho cukry
    17,09 g
  • Bílkoviny
    4,28 g
  • Sůl
    0,49 g
  • Vláknina
    2,01 g
  • Energie
    3 282 kCal
    13 733 kJ
  • Tuky
    75,18 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    8,35 g
  • Sacharidy
    619,90 g
  • - z toho cukry
    205,10 g
  • Bílkoviny
    51,34 g
  • Sůl
    5,87 g
  • Vláknina
    24,10 g

Postup přípravy

1
Předehřejte troubu na 160 °C.
2
Vyložte plech o rozměrech 30×40 cm pečicím papírem.
3
V míse smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a cukrem.
4
Přidejte olej a vodu, promíchejte metličkou do hladkého těsta.
5
Těsto vlijte na připravený plech, rozložte rovnoměrně.
6
Banány nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm.
7
Rozmístěte banánová kolečka po celém povrchu těsta.
8
Pečte 20 minut, vyzkoušejte špejlí, zda těsto nelepí.
9
Upečený korpus vyjměte, nechte vychladnout na mřížce.
10
Do hrnce nalijte 500 ml mléka, přiveďte k varu.
11
Ve zbylých 250 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek, škrob a cukr.
12
Vlijte pudinkovou směs do vroucího mléka.
13
Za stálého míchání vařte 2 minuty do zhoustnutí.
14
Horký pudink nalijte na vychladlý korpus, rozprostřete rovnoměrně.
15
Nechte zcela vychladnout a pudink ztuhnout.