Nadýchaná šlehačková bábovka s jemnou máslovou vůní a zlatavou kůrkou potěší. Krémová smetana dodává bábovce vláčnost a hebkou střídku, kterou si hned každý oblíbí.
Šlehačková bábovka má výjimečně jemnou strukturu a to díky použití smetany ke šlehání namísto másla nebo oleje. Právě vysoký podíl tuku ve smetaně zajišťuje krémově hebkou střídu. Bábovka zůstává vláčná i několik dní po upečení. Těsto je snadno zpracovatelné. Nevyžaduje oddělování žloutků od bílků ani šlehání sněhu. Vejce, cukr a smetana vytvoří pevný, krémový základ, do kterého se lehce zapracuje mouka s práškem do pečiva. Výsledná hmota se vlévá přímo do formy. Tato jednoduchost však neubírá na výsledku. Po upečení vznikne rovnoměrně propečený korpus s lehce křupavou kůrkou a sametovým středem.
Výrazná vůně vanilky a máslový charakter se rozvine během pečení a zůstává intenzivní i po vychladnutí. Bábovka nepotřebuje žádnou polevu ani náplň, bohatěpostačí jemný poprašek cukru. Je výtečná ke kávě, čaji i jako sladké snídaňové sousto. V receptu nenajdete máslo, margarín ani olej, přesto chuť působí plně a sytě. Pokud hledáte pečivo s jednoduchou přípravou, které zaujme výslednou konzistencí a lahodností, pak právě šlehačková bábovka zůstane v repertoáru každé pečlivé kuchařky. Krásně drží tvar, nerozpadá se a dobře se krájí.