Snídaně - Svačiny - Večeře
  • 15 min.
    PŘÍPRAVA
  • 25 min.
    VAŘENÍ
  • 40 min.
    CELKEM
  • 8
    PORCE
Pizza závin
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.4/5)

Chutná pizza v nečekané podobě! Jednoduché, rychlé, naprosto neodolatelné. Voňavé listové těsto ukrývá bohatou náplň. Sýr, šunka, česnek. Rychlá příprava, božská chuť. Hodí se na snídani, oběd, svačinu i večeři.

Někdy prostě není čas na složité vyvařování. Přesto si ale chceme pochutnat, dopřát si něco dobrého. Přesně pro takové chvíle jsem si zamilovala tento pizza závin. Je to moje záchrana. Moje rychlá volba. Když potřebuji něco, co potěší chuťové pohárky, zasytí, zároveň nebude vyžadovat hodiny strávené v kuchyni.

Ingredience

Počet porcí

Nutriční hodnoty

  • Energie
    355 kCal
    1 485 kJ
  • Tuky
    24,91 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    12,30 g
  • Sacharidy
    26,98 g
  • - z toho cukry
    4,40 g
  • Bílkoviny
    15,82 g
  • Sůl
    1,78 g
  • Vláknina
    1,29 g
  • Energie
    2 841 kCal
    11 887 kJ
  • Tuky
    199,31 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    98,38 g
  • Sacharidy
    215,80 g
  • - z toho cukry
    35,20 g
  • Bílkoviny
    126,55 g
  • Sůl
    14,25 g
  • Vláknina
    10,30 g
Culinto tržnice

Postup přípravy

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
2
Listové těsto rozbalte. Rozdělte na dva stejné díly. Každý díl vyválejte na tenký obdélníkový plát.
3
V menší misce smíchejte kečup s prolisovaným česnekem oreganem. Touto směsí potřete oba pláty těsta.
4
Na každý plát rovnoměrně rozložte plátky šunky. Posypte strouhaným tvrdým sýrem. Rozprostřete žampiony na plátky.
5
Každý plát opatrně stočte do pevného závinu. Přesuňte na připravený plech.
6
Povrch závinu potřete rozšlehaným vejcem. Můžete posypat trochou oregana.
7
Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut. Pečte dokud nebude závin krásně zlatavý.
Vyrobte si domácí kečup plný chuti bez zbytečných přísad. Z rajčat, cibule, česneku a koření vytvoříte lahodnou zdravou omáčku. Vařte směs do zhoustnutí, rozmixujte a dochuťte. Uložte do sterilizovaných sklenic a pak si už jen užívejte si skvělý kečup bez otravné chemie! → více