1
Mouku prosejte do velké mísy. Přidejte prášek do pečiva, instantní kávu, moučkový cukr, mleté ořechy a vše důkladně promíchejte.
2
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Nakrájejte jej na kostky a přidejte do moučné směsi.
3
Přidejte žloutky a mléko. Zpracujte vše v hladké těsto, které se nelepi na prsty. Pokud by bylo příliš suché, přidejte ještě trochu mléka.
4
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici minimálně 1 hodinu.
5
Troubu předehřejte na 175 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
6
Těsto rozválejte na pomoučené podložce na tloušťku 3–4 mm. Vykrájejte srdíčka nebo jiné tvary podle výběru.
7
Vykrojené tvary přeneste na připravený plech s odstupem asi 2 cm mezi nimi.
8
Pečte 10–12 minut, dokud okraje nezíská světle zlatou barvu. Střed by měl zůstat světlejší.
9
Upečené sušenky nechte vychladnout na plechu 5 minut, pak je přeneste na mřížku.
10
Zatímco sušenky chladnou, připravte krém. Silné espresso nalijte do malého hrnce, přidejte mouku a za stálého míchání uvařte hustou kaši bez hrudek.
11
Kávovou kaši sundejte z plotny a za občasného promíchání ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
12
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem v míse mixérem do světlé, nadýchané pěny – asi 5 minut.
13
Po lžících přidávejte vychladlou kávovou kaši k máslové pěně. Po každé přidané lžíci krátce prošlehejte.
14
Hotový krém dejte na 15 minut do lednice, aby lehce ztuhł.
15
Na spodn poloviny sušenek naneste tenkou vrstvu krému pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku.
16
Přiklopte druhou sušenkou a lehce přitlačte, aby se sušenky spojily.
17
Čokoládu nalámejte na kousky, přidejte kokosový tuk a rozpusťte nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě.
18
Každou cukroví namočte z poloviny do čokoládové polevy. Přebytečnou čokoládu nechte okapat.
19
Polévané cukroví položte na pečicí papír a nechte čokoládu ztuhnout v chladnu.