1
Cibuli očistěte a nakrájejte na jemné kostičky.
2
V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a restujte do sklovata.
3
Vsypte rýži, míchejte, dokud se nezaskví a obalí tukem.
4
Postupně vlévejte horký vývar, vždy po naběračkách, a míchejte, dokud se tekutina nevsákne.
5
Mrkev očistěte, nakrájejte na malé kostičky a po 5 minutách varu přidejte k rýži.
6
Po dalších 5 minutách přidejte na drobno nakrájenou cuketu a hrášek.
7
Pokračujte v postupném dolévání vývaru a míchání, dokud rýže nezměkne na krémovou konzistenci (cca 18–20 minut).
8
Vmíchejte smetanu a odstavte z ohně.
9
Nakonec vsypte strouhaný parmazán, dobře promíchejte, nechte chvíli odpočinout pod pokličkou a podávejte.