1
Zahřejte mléko na vlažnou teplotu a vmíchejte rozdrolené droždí společně s 10 g cukru. Nechte vzejít kvásek přibližně 10 minut.
2
Do velké mísy prosejte mouku, přidejte sůl, zbytek cukru, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a vejce.
3
Přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké, pružné těsto, které se nelepí na stěny mísy.
4
Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.
5
Vykynuté těsto vyválejte na obdélníkový plát tlustý cca 0,5 cm.
6
Povrch těsta rovnoměrně posypte kakaovým práškem.
7
Těsto zarolujte do závinu, konce dobře uzavřete, aby náplň nevytékala.
8
Přeneste závin na plech vyložený pečicím papírem a nechte dalších 20 minut kynout.
10
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut dozlatova.
11
Hotový závin nechte mírně vychladnout a posypte moučkovým cukrem.