Polévky
  • 10 min.
    PŘÍPRAVA
  • 10 min.
    VAŘENÍ
  • 20 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Miso - vegan polévka s tofu
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4/5)

Miso polévka - originální japonský pokrm, který je nejen lahodný a velmi zdravý. Díky miso pastě má hlubokou, jemně slanou chuť umami, kterou doplňuje tofu, mořské řasy a shiitake houby.

Podporuje trávení a posíluje imunit. Mořské řasy wakame dodávají přirozené minerály, zatímco miso pasta obsahuje prospěšné probiotické kultury. Je lehká, ale zároveň sytá, a skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře. Nejlepší je podávat ji ihned po přípravě, aby si zachovala co nejvíce živin. Kombinace jednoduchých ingrediencí vytváří harmonický pokrm, který zahřeje i osvěží.

Ingredience

Počet porcí
/pevné/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    84 kCal
    351 kJ
  • Tuky
    3,32 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    0,76 g
  • Sacharidy
    7,79 g
  • - z toho cukry
    2,08 g
  • Bílkoviny
    6,33 g
  • Sůl
    3,21 g
  • Vláknina
    1,90 g
  • Energie
    335 kCal
    1 400 kJ
  • Tuky
    13,26 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    3,02 g
  • Sacharidy
    31,15 g
  • - z toho cukry
    8,30 g
  • Bílkoviny
    25,30 g
  • Sůl
    12,83 g
  • Vláknina
    7,60 g

Postup přípravy

1
Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu.
2
Přidejte sušené mořské řasy a houby shiitake, nechte 5 minut povařit, dokud nezměknou.
3
Mezitím tofu nakrájejte na malé kostičky a jarní cibulku nasekejte nadrobno.
4
V menší misce rozmíchejte miso pastu s trochou horké vody, aby se lépe rozpustila.
5
Snižte teplotu polévky na mírný stupeň a přidejte rozpuštěnou miso pastu. Nechte prohřát, ale nevařte, aby se nezničily prospěšné enzymy.
6
Přidejte tofu, sójovou omáčku a nechte polévku 2 minuty prohřát.
7
Hotovou polévku rozdělte do misek, posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky.