1
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno na co nejmenší kostičky.
2
V míse spojte mleté uzené maso s plnotučnou hořčicí, nakrájenou cibulkou, nastrouhaným čerstvým křenem a paprikou.
3
Bazalku omyjte, osušte, nasekanou nadrobno přidejte do směsi spolu s čerstvě mletým pepřem.
4
Přepuštěné máslo nechte změknout na pokojovou teplotu, poté jej vlijte domasové směsi.
5
Všechny složky důkladně promíchejte vidličkou nebo vařečkou do hladké, dobře spojené hmoty.
6
Ochuťte pomazánku, v případě potřeby dochutťte špetkou soli (uzené maso bývá samo o sobě výrazně slané).
7
Pomazánku přendejte do uzavíratelné nádoby, nechte alespoň 30 minut odpočinout v lednici, aby se chutě provedly.
8
Podávejte namazanou na čerstvý chléb, opečené topinky nebo do jednohubek.