Snídaně - Moučníky a dezerty - Svačiny - Večeře
  • 10 min.
    PŘÍPRAVA
  • 20 min.
    VAŘENÍ
  • 30 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Kefírové fitness lívance
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (4.2/5)

Díky kefíru jsou krásně nadýchané a plné důležitých probiotik. Celozrnná mouka dodává vlákninu a komplexní sacharidy, ovoce a med se postarají o přirozenou sladkost. Tento recept je rychlý, jednoduchý a ideální pro ty, kteří chtějí doplnit energii zdravě a chutně.

Ingredience

Počet porcí
/1 g = špetka/
/nebo med/

Na ozdobení

/nebo med/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    376 kCal
    1 573 kJ
  • Tuky
    15,64 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    6,92 g
  • Sacharidy
    51,60 g
  • - z toho cukry
    19,30 g
  • Bílkoviny
    12,59 g
  • Sůl
    1,56 g
  • Vláknina
    6,63 g
  • Energie
    1 503 kCal
    6 289 kJ
  • Tuky
    62,56 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    27,67 g
  • Sacharidy
    206,40 g
  • - z toho cukry
    77,20 g
  • Bílkoviny
    50,35 g
  • Sůl
    6,24 g
  • Vláknina
    26,50 g

Postup přípravy

1
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse vyšlehejte vejce, kefír a med. Postupně přimíchejte suché ingredience do mokré směsi a vytvořte hladké, hustší těsto.
2
Na pánvi rozehřejte kokosový olej. Naběračkou nalijte těsto na pánev a vytvořte menší kulaté lívance. Smažte je na středním plameni asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
3
Hotové lívance uchovávejte v teple, například v troubě na nízkou teplotu, dokud nesmažíte všechny.
4
Lívance skládejte na sebe, ozdobte mandlovým máslem, banánem a pokapejte medem nebo sirupem.
Nadýchané lívance zvládnete i bez lívanečníku! Připravte si těsto z mouky, mléka, vajec a prášku do pečiva. Smažte na pánvi s trochou oleje nebo másla. Bublinky na povrchu jsou signálem k otočení. S domácí marmeládou či javorovým sirupem budou vaše lívance nepřekonatelné! → více
Správná pánev na lívance zajišťuje rovnoměrné propečení a snadnou manipulaci. Dbejte na kvalitní materiály (litina, nerez, nepřilnavý povrch) a správnou velikost. Vyberte ergonomickou rukojeť a hlavně vhodný povrch kompatibilní s vašim sporákem. → více