Paprika sladká mletá ASTA 200 Bylík
30 g
Křehké listové těsto, nadýchaný smetanový krém a svěží chuť jahod dělají z tohoto koláče dezert, který si budete chtít stále znova a znova. Stačí pár jednoduchých surovin a přitom taková paráda.
Koláče s ovocem jsem pekla vždycky ráda, ale jakmile jsem objevila kombinaci listového těsta se zakysanou smetanou a tvarohem, stal se z toho můj letní evergreen. Ráda ho dělám hlavně v době, kdy jsou čerstvé jahody zralé a voní už při rozkrojení. Ale stejně dobře se dá připravit i s malinami, meruňkami nebo borůvkami. Základní recept zůstává stejný, takže pokaždé chutná trochu jinak a nikdy se neomrzí. Tvaroh se smetanou vykouzlí hladkou náplň, která se při pečení jen lehce zpevní a krásně kontrastuje s křehkým těstem. Pokud máte rádi sladší, můžete přidat trochu víc cukru, ale já mám ráda, když vynikne ovocná chuť.
