Obědy - Večeře
  • 20 min.
    PŘÍPRAVA
  • 45 min.
    VAŘENÍ
  • 1:05 hod.
    CELKEM
  • 5
    PORCE
Kuřecí rizoto v troubě
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.7/5)

Pečené rizoto nabízí snadnou přípravu bez nutnosti neustálého míchání a výsledek překvapí krémovou konzistencí i bohatou chutí. Kuřecí rizoto z trouby je vydatné jídlo pro celou rodinu, které spojuje šťavnaté maso s lahodnou zeleninou a jemně ochucenou rýží.

  • Jednoduchost přípravy bez míchání
    Příprava v troubě šetří čas a eliminuje nutnost stálého stání u sporáku.
  • Krémová konzistence bez smetany
    Rýže se uvaří dokonale vláčná díky správnému poměru vývaru.
  • Plnohodnotné hlavní jídlo v jednom pekáči
    Obsahuje maso, rýži i zeleninu, není třeba chystat přílohu.
  • Výživná kombinace bílkovin a zeleniny
    Kuře s mrkví a hráškem vytváří syté, nutričně vyvážené jídlo.
  • Snadná příprava
    Postup zvládne každý, kdo umí nakrájet a smíchat suroviny.
  • Použití běžně dostupných ingrediencí
    Není potřeba žádné speciální suroviny, vše seženete v každém obchodě.
  • Vhodné i pro více porcí najednou
    Rizoto se dá připravit v dostatečném množství pro celou rodinu nebo hosty.
  • Libovolná kombinace zeleniny
    Mrkev a hrášek lze vyměnit za sezónní zeleninu podle vlastní chuti.
  • Menší množství použitého tuku
    Jídlo zůstává lehčí, protože se obejde bez nadměrného smažení.

Ingredience

Počet porcí

Nutriční hodnoty

  • Energie
    470 kCal
    1 966 kJ
  • Tuky
    12,16 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    1,80 g
  • Sacharidy
    58,93 g
  • - z toho cukry
    4,83 g
  • Bílkoviny
    32,14 g
  • Sůl
    5,58 g
  • Vláknina
    3,77 g
  • Energie
    2 351 kCal
    9 837 kJ
  • Tuky
    60,81 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    9,02 g
  • Sacharidy
    294,67 g
  • - z toho cukry
    24,17 g
  • Bílkoviny
    160,71 g
  • Sůl
    27,91 g
  • Vláknina
    18,85 g

Postup přípravy

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky.
3
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno.
4
Mrkev očistěte, nakrájejte na malé kostičky.
5
V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a opékejte do zesklovatění.
6
Přidejte kuřecí maso, osolte, opepřete, orestujte do lehkého zatažení masa.
7
Vmíchejte mrkev, prolisovaný česnek a krátce orestujte.
8
Vsypte suchou rýži, míchejte, dokud se všechna zrna neobalí olejem.
9
Přesuňte směs do zapékací mísy, přilijte horký drůbeží vývar, přidejte oregano.
10
Zakryjte alobalem, pečte 35 minut.
11
Sundejte alobal, vmíchejte hrášek, pečte odkryté ještě 10 minut, dokud se tekutina nevstřebá.
12
Po vytažení ozdobte nasekanou petrželkou nebo strouhaným sýrem.