Polevy
  • 10 min.
    PŘÍPRAVA
  • 10 min.
    VAŘENÍ
  • 20 min.
    CELKEM
  • 1
    PORCE
Ovocná poleva na cheesecake
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (3.9/5)

Ovocná poleva na cheesecake s lesním ovocem je osvěžující, jemně sladká a krásně lesklá – perfektní finální dotek každého dezertu. Vyzkoušejte vyváženou ovocnou polevu z malin, jahod a borůvek.

Volba čerstvých nebo mražených jahod, malin i borůvek zajistí dostatečnou kyselost i plnou chuť bez nutnosti aromat. Kombinace různých druhů bobulovin dává vyniknout bohatému barevnému kontrastu. Cukr zajišťuje lesklý povrch po ztuhnutí. Přídavek citronové šťávy zvyšuje ovocnou svěžest a prodlužuje trvanlivost. Použití bramborového škrobu místo želatiny zaručuje, že si poleva zachová lehkost a hladkou konzistenci bez živočišných složek. Navíc dobře drží tvar a nesklouzává z povrchu při krájení.

Ingredience

Počet porcí

Nutriční hodnoty

  • Energie
    531 kCal
    2 222 kJ
  • Tuky
    0,14 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    0,00 g
  • Sacharidy
    131,05 g
  • - z toho cukry
    101,65 g
  • Bílkoviny
    3,00 g
  • Sůl
    0,02 g
  • Vláknina
    12,00 g
  • Energie
    531 kCal
    2 222 kJ
  • Tuky
    0,14 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    0,00 g
  • Sacharidy
    131,05 g
  • - z toho cukry
    101,65 g
  • Bílkoviny
    3,00 g
  • Sůl
    0,02 g
  • Vláknina
    12,00 g

Postup přípravy

1
Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na menší kousky.
2
V rendlíku smíchejte jahody, maliny, borůvky, cukr, 100 ml vody a citronovou šťávu.
3
Směs přiveďte k varu na středním plameni. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
4
Snižte plamen a vařte přibližně 6–8 minut, dokud se ovoce nerozpadne a nevznikne hustá směs.
5
V menší misce rozmíchejte bramborový škrob ve 30 ml studené vody dohladka.
6
Za stálého míchání přilijte škrobovou směs k ovoci. Vařte ještě 1–2 minuty, dokud poleva nezhoustne.
7
Odstavte z plotny a nechte mírně vychladnout.
8
Pokud preferujete hladší strukturu, propasírujte polevu přes jemné síto.
9
Polevu nalijte na vychlazený cheesecake a rovnoměrně rozetřete.
10
Nechte v lednici minimálně 2 hodiny ztuhnout.