Skořice cejlonská celá
150 g
Žádné složité vážení, všechno se jednoduše smíchá v jedné míse a výsledek je vždycky dokonalý. Díky hromadě nastrouhaných jablek je neuvěřitelně vláčná vydrží měkká několik dní, pokud ji teda dřív nesníte. Voňavá po skořici, s křupavými oříšky, to je prostě sázka na jistotu
Duší téhle buchty jsou jablka. Ne pár kousků na ozdobu, ale pořádná dávka, která tvoří podstatnou část objemu. Právě ony zaručí, že výsledek nebude nikdy suchá, dusivá hmota. Naopak, buchta je díky nim nádherně šťavnatá, vláčná skoro až mokrá tím nejlepším slova smyslu. Já je nejraději strouhám nahrubo. Krásně se propojí s těstem, pustí do něj všechnu svou šťávu přitom si zachovají jemnou strukturu, kterou v každém soustu cítíte. Je to úplně jiný zážitek než s kostičkami jablek, které občas zůstanou tvrdé.
