Pečený koláč s tvarohem uspokojí i nejnaročnější mlsouny. Krémová struktura, voňavý citronový tón a křehký spodek tvoří harmonický celek. Tvarohový koláč s jemným těstem a nadýchanou náplní nikdy nezklame.
Tvarohový koláč mě provází od dětství, připomíná rodinné oslavy i běžné neděle. Díky jednoduchému těstu bez zbytečných přísad vynikne chuť tvarohové náplně. Tvaroh používám měkký ve vaničce, protože se lépe šlehá. Přídavek citronové kůry zvýrazní chuť bez potřeby umělých aromat. Do těsta přidávám vejce, je pak pružnější a lépe drží tvar. Orčitě propíchejte vidličkou dno, aby jste se vyhla nežádoucím bublinkám. Náplň připravuji tak, aby nebyla příliš tekutá. Škrob dodá lehkou soudržnost a umožní pečení bez prasklin. Cukr dávkuji střídmě, chci zachovat přirozenost mléčných tónů.