Obědy - Večeře
  • 20 min.
    PŘÍPRAVA
  • 20 min.
    VAŘENÍ
  • 40 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Vepřová čína s rýží
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (4.5/5)

Rychlé jídlo z jedné pánve. Pikantní maso s barevnou zeleninou a rýží. Když není čas stát dlouho u plotny, tahle čína je sázka na jistotu. Hotová během chvilky a skvělá i bez omáček. Maso se předem naloží do marinády, takže během smažení získá krásně výraznou chuť a zůstane měkké.

  • Hotová do půl hodiny
    Stačí naložit maso předem a zbytek je otázkou pár minut na pánvi.
  • Výrazná chuť bez složitostí
    Marináda dodá masu hloubku a zelenina přidá svěžest.
  • Využití jedné pánve
    Minimum nádobí a úklidu, přitom jídlo vypadá i chutná profesionálně.
  • Dobře se ohřívá
    Skvělé i do krabičky na další den, chuť zůstane stejně výrazná.
  • Snadná obměna
    Lze přidat různé druhy zeleniny nebo změnit koření podle chuti.
  • Vysoká sytivost
    Kombinace masa, zeleniny a rýže udrží pocit sytosti na dlouhou dobu.
  • Rodinná klasika
    Oblíbené jídlo, které si najde své místo i v běžném týdenním vaření.

Ingredience

Počet porcí
/nebo kýta/

Marináda

Nutriční hodnoty

  • Energie
    600 kCal
    2 510 kJ
  • Tuky
    28,82 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    6,21 g
  • Sacharidy
    63,81 g
  • - z toho cukry
    6,05 g
  • Bílkoviny
    25,73 g
  • Sůl
    2,06 g
  • Vláknina
    4,08 g
  • Energie
    2 398 kCal
    10 033 kJ
  • Tuky
    115,28 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    24,85 g
  • Sacharidy
    255,24 g
  • - z toho cukry
    24,18 g
  • Bílkoviny
    102,90 g
  • Sůl
    8,23 g
  • Vláknina
    16,33 g

Postup přípravy

1
Připravte marinádu: česnek prolisujte, smíchejte s olejem, kari, paprikou, chilli a pepřem.
2
Maso nakrájejte na tenké nudličky, promíchejte s marinádou a nechte odležet alespoň 12 hodin v lednici.
3
Cibuli a česnek oloupejte, zeleninu nakrájejte na nudličky, pórek na kolečka.
4
Na hlubší pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli. Přidejte česnek a po minutě maso. Restujte asi 3 minuty.
5
Přidejte zelí, papriku a pórek. Restujte dalších 10 minut bez přidávání vody.
6
Vmíchejte dýňová semínka a sójovou omáčku. Nechte 2 minuty prohřát.
7
Servírujte s čerstvě vařenou rýží.