Kmín celý
300 g
Rychlý nekynutý chléb, si zamilujete nejen pro jeho jednoduchost. Dokonalý společník pro zdravý životní styl, pomáhá s udržením linie bez pocitu hladu. Je bez lepku, bez laktózy, vhodný pro vegany.
Holky, přiznám se, že jsem si vždycky myslela, že péct domácí chleba je věda. Všechno to hnětení, čekání na kynutí, strach, jestli se povede… No, upřímně, neměla jsem na to nervy ani čas. Pak jsem ale objevila kouzlo lněné mouky. A najednou to šlo samo. Tenhle chleba je úplně jiný. Žádný stres s droždím, žádné zdlouhavé čekání. Prostě smícháte pár věcí v míse, vytvarujete bochník, šupnete ho do trouby. A za hodinku máte na stole něco tak dobrého, zdravého, že tomu nebudete chtít věřit.
Těsto je trochu jiné, než jste zvyklé, je takové lepivější, skoro jako hustší kaše. Nenechte se tím odradit, tak je to správně. Po půlhodince odpočinku krásně zhoustne, lněná mouka nasaje všechnu vodu. Pak už stačí jen mokrýma rukama vytvarovat bochník. Nebojte se toho, je to fakt brnkačka. Odměnou vám bude hutný, vlhký chléb s křupavou kůrkou. Není to žádná nadýchaná buchta, je to poctivý, výživný kus pečiva. Dva tenké plátky s avokádem nebo tvarohem mi stačí na celé dopoledne. Je to moje malá zdravá závislost, která mi pomáhá cítit se skvěle.
