Obědy
  • 30 min.
    PŘÍPRAVA
  • 30 min.
    VAŘENÍ
  • 60 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Holandský řízek z bůčku s bramborovou kaší
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.1/5)

Šťavnatý holandský řízek z bůčku nadchne křupavou krustou a jemnou masovou náplní s rozpuštěným sýrem. Dokonale ladí s krémovou bramborovou kaší a svěžestí kyselých okurek.

  • Extra šťavnatost díky bůčku
    Mleté bůčkové maso zajišťuje neobyčejnou šťavnatost, která potěší každého milovníka masových pokrmů.
  • Výrazná chuť s nádechem muškátu
    Muškátový oříšek dodá řízku jemný aromatický tón, který zvýrazní masovou chuť.
  • Lahodná sýrová náplň
    Strouhaný sýr se během smažení krásně roztaví a vytvoří jemnou strukturu uvnitř.
  • Křupavá zlatavá krusta
    Trojobal řízku vytvoří perfektní kontrast mezi křupavým povrchem a měkkým středem.
  • Poctivý oběd
    Působivý vzhled a sytost řízku ho předurčují pro rodinné oslavy i speciální příležitosti.
  • Snadná dostupnost surovin
    Ingredience lze snadno zakoupit v každém obchodě, což usnadňuje přípravu kdykoli.
  • Možnost změny příloh
    Hodí se nejen k bramborové kaši, ale i k bramborovému salátu, pečeným bramborám, chlebu či jinému pečivu.

Ingredience

Počet porcí
/mletý/
/strouhaný/
/na obalování/
/na obalování/
/na obalování/
/na smažení, lze nahradil slunečnicovým/
/na kaši/
/do kaše/
/do kaše/
/do kaše/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    1 328 kCal
    5 556 kJ
  • Tuky
    95,90 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    28,17 g
  • Sacharidy
    74,54 g
  • - z toho cukry
    8,12 g
  • Bílkoviny
    42,19 g
  • Sůl
    4,72 g
  • Vláknina
    4,31 g
  • Energie
    5 313 kCal
    22 231 kJ
  • Tuky
    383,58 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    112,68 g
  • Sacharidy
    298,15 g
  • - z toho cukry
    32,47 g
  • Bílkoviny
    168,74 g
  • Sůl
    18,86 g
  • Vláknina
    17,25 g

Postup přípravy

1
Bůček umelte na jemno a vložte do mísy.
2
Přidejte strouhaný sýr, 80 g strouhanky, 100 ml mléka, 2 vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek.
3
Směs důkladně propracujte rukama, aby se suroviny spojily do kompaktní hmoty.
4
Z masové směsi vytvarujte placičky o průměru cca 10 cm.
5
Každý řízek obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vajíčku, nakonec ve strouhance.
6
Rozehřejte olej na střední teplotu a řízky smažte 5–6 minut z každé strany dozlatova.
7
Na bramborovou kaši uvařte oloupané brambory doměkka, slijte vodu, přidejte máslo, sůl a mléko, vyšlehejte do hladka.
8
Řízky servírujte s kaší, okurkami, hořčicí a nasekanou pažitkou.