Svačiny - Večeře - Přílohy - Saláty
  • 15 min.
    PŘÍPRAVA
  • 0 min.
    VAŘENÍ
  • 15 min.
    CELKEM
  • 6
    PORCE
Nejlepší celerový salát
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (3.9/5)

Přesvědčete se, že i celer může být skvělou pochoutkou. Pokud máte rádi saláty, které zasytí, ale nezatíží, tohle je přesně ono. Příjemně osvěžující chuť s nádechem exotiky z ananasu.

Když mám málo času a chci připravit něco, co udělá dojem, celerový salát je moje první volba. Sterilovaný celer má příjemnou jemnost a přitom si drží lehce křupavou strukturu. Díky tomu salát nepůsobí těžce, ale ani vodnatě. Celer obsahuje vlákninu a spoustu vitamínů, což z něj dělá vítaný prvek v jídelníčku. Sladkost ananasu skvěle kontrastuje se slanou chutí šunky a sýra. To je kombinace, která nikdy nezklame – jednoduchá, ale s výrazným výsledkem. Pórek přidává lehkou pikantnost a svěžest, která salát příjemně oživí. Kukuřice mu dodá barvu a jemnou sladkost, takže celková chuť je vyvážená a příjemná. Pokud někdo tvrdí, že celer nemá rád, většinou si po ochutnání tohoto salátu řekne o přídavek.

Ingredience

Počet porcí
/sterilovaný nebo vařený/
/nebo gouda, čedar/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    651 kCal
    2 724 kJ
  • Tuky
    40,16 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    9,21 g
  • Sacharidy
    28,24 g
  • - z toho cukry
    16,24 g
  • Bílkoviny
    16,10 g
  • Sůl
    1,55 g
  • Vláknina
    4,19 g
  • Energie
    3 907 kCal
    16 348 kJ
  • Tuky
    240,98 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    55,24 g
  • Sacharidy
    169,46 g
  • - z toho cukry
    97,41 g
  • Bílkoviny
    96,58 g
  • Sůl
    9,29 g
  • Vláknina
    25,11 g
Culinto tržnice

Postup přípravy

1
Z celeru, kukuřice a ananasu slijte veškerý nálev.
2
Šunku nakrájejte na tenké nudličky.
3
Sýr nastrouhejte nahrubo.
4
Pórek omyjte a nakrájejte na tenká kolečka.
5
Ve větší míse spojte celer, kukuřici, ananas, šunku, pórek a sýr.
6
Přidejte majonézu a pečlivě promíchejte, aby se všechny suroviny propojily.
7
Salát zakryjte a nechte v lednici odležet alespoň 12 hodin.