Snídaně - Moučníky a dezerty - Svačiny
  • 10 min.
    PŘÍPRAVA
  • 15 min.
    VAŘENÍ
  • 25 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Lívance s ovocem
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.6/5)

Lívance s ovocem jsou nadýchané, jemné a lahodně ladící čerstvými plody a javorovým sirupem. Každé sousto se doslova rozplývá na jazyku a propojení sladkosti s kyselkavým ovocem vytváří dokonalou harmonii chutí.

Díky vanilkovému extraktu získávají lívance jemnou vůni, která se při smažení nádherně rozvoní po celé kuchyni. Oceníte nejen k snídani, ale i jako sladkou svačinu nebo dezert pro celou rodinu. Podávané s čerstvým ovocem a trochou moučkového cukru jsou nejen lahodné, ale i vizuálně atraktivní. Pokud si rádi křupanete, můžete do těsta přidat nasekané ořechy nebo čokokousky.

Ingredience

Počet porcí
/můžete použít jakékoliv ovoce/
/na polití/
/na smažení/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    448 kCal
    1 874 kJ
  • Tuky
    11,92 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    6,36 g
  • Sacharidy
    72,04 g
  • - z toho cukry
    22,46 g
  • Bílkoviny
    12,24 g
  • Sůl
    1,80 g
  • Vláknina
    3,80 g
  • Energie
    1 793 kCal
    7 503 kJ
  • Tuky
    47,68 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    25,45 g
  • Sacharidy
    288,15 g
  • - z toho cukry
    89,83 g
  • Bílkoviny
    48,95 g
  • Sůl
    7,18 g
  • Vláknina
    15,20 g

Postup přípravy

1
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
2
V jiné nádobě prošlehejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.
3
Postupně přidejte mokré suroviny do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
4
Rozehřejte máslo na pánvi a smažte lívance na střední teplotu. Jakmile se na povrchu objeví bublinky, obraťte a smažte dozlatova.
5
Lívance servírujte s čerstvým ovocem, přelité javorovým sirupem a posypané moučkovým cukrem.
Nadýchané lívance zvládnete i bez lívanečníku! Připravte si těsto z mouky, mléka, vajec a prášku do pečiva. Smažte na pánvi s trochou oleje nebo másla. Bublinky na povrchu jsou signálem k otočení. S domácí marmeládou či javorovým sirupem budou vaše lívance nepřekonatelné! → více