Ochucený česnek s chilly (aglio rosso chilly girasole)
314 ml
Pesto s kešu ořrechy se neztratí v žádné kuchyni. Je univerzální, snadno skladovatelné a pokaždé chutná skvěle - ať už čerstvě udělané nebo po několika dnech v lednici.
Ráda si pesto dělám do zásoby. Stačí ho přendat do uzavíratelné sklenice a zalít trochou oleje, aby se na povrchu nevytvořila krusta. V lednici pak vydrží i týden, a pokud ho zamrazím v malých porcích, mám ho připravené na měsíce dopředu. Je to neocenitelné hlavně ve chvíli, kdy potřebuju rychle dokončit jídlo a nemám čas stát u plotny.
Dá se přidat do polévky, natřít na sendvič, vmíchat do brambor nebo použít jako marináda. Můžete si s ním i trochu pohrát. Přidat citronovou kůru pro svěžest, chilli pro pikantnost nebo trochu sušených rajčat pro intenzivnější chuť. Je to prostě základ, který se dá pokaždé použít jinak
