Obědy - Večeře
  • 20 min.
    PŘÍPRAVA
  • 10 min.
    VAŘENÍ
  • 30 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Nejlepší těstovinový salát s kuřecím masem
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (3.9/5)

Těstovinový salát s kuřecím masem je skvělá volba pro oběd i večeři, zvlášť v létě. Spirálky se dokonale natáčejí do krémové jogurtové zálivky s koprem. Kuřecí maso přináší bílkoviny, zelenina svěžest, kukuřice příjemnou sladkost. Salát chutná nejlíp po odležení v lednici, kdy se všechny ingredience propojí. Připravíte ho za půl hodiny, vydrží několik dní a můžete si ho vzít i do práce.

Vždycky mě lákal koncept studených těstovinových salátů, ale většina receptů používala tolik majonézy, že jsem se jim raději vyhýbala. Proto jsem začala experimentovat s řeckým jogurtem. A ten mě nadchl natolik, že už se k majonéze nevracím.

Ingredience

Počet porcí
/fusilli/
/vařená nebo grilovaná/
/červený/
/nebo podle chuti/
/nebo podle chuti/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    674 kCal
    2 820 kJ
  • Tuky
    16,90 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    4,35 g
  • Sacharidy
    66,57 g
  • - z toho cukry
    8,73 g
  • Bílkoviny
    36,81 g
  • Sůl
    1,18 g
  • Vláknina
    4,60 g
  • Energie
    2 695 kCal
    11 277 kJ
  • Tuky
    67,58 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    17,39 g
  • Sacharidy
    266,26 g
  • - z toho cukry
    34,92 g
  • Bílkoviny
    147,22 g
  • Sůl
    4,72 g
  • Vláknina
    18,41 g

Postup přípravy

1
Těstoviny uvařte v osoleném vroucím vodě podle návodu na obalu al dente, slijte, propláchnete studenou vodou a nechte okapat.
2
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm.
3
Cherry rajčata překrojte na poloviny, papriku nakrájejte na malé kostičky, cibuli nasekejte najemno.
4
Ve velké míse připravte zálivku – smíchejte řecký jogurt, olivový olej, vinný ocet, hořčici, nasekaný kopr, italské koření, sůl a pepř. Důkladně prošlehejte do hladké emulze.
5
Přidejte uvařené těstoviny do zálivky, promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily.
6
Vmíchejte kuřecí maso, cherry rajčata, papriku, kukuřici a nasekanou cibuli.
7
Vše pečlivě promíchejte, aby se zálivka rovnoměrně rozložila.
8
Nechte salát odležet v lednici minimálně 30 minut před servírováním, aby se chutě provázaly.
Chcete do svého jídelníčku dostat více bílkovin? Děláte dobře a sáhněte po masu, vejcích či sýru. Nezapomínejte ani na rostlinné zdroje. Čočka, cizrna nebo quinoa dodají proteiny i vlákninu. Ořechy a semena pak obohatí stravu o zdravé tuky. Správně zvolené kombinace nabídnou tělu vše, co potřebuje. → více