Krémová sýrová omáčka s brokolicí představuje kontast jemnosti a výrazné chuti. Základ tvoří bešamel, obohacený o rozpuštěný čedar a parmazán, které dodávají pokrmu charakteristickou slanost a hloubku.
Jasně zelené růžičky brokolice, krátce povařené do křupava, vnášejí do bohaté omáčky svěží prvek a příjemný kontrast. Vůně restované cibulky, česneku a špetky muškátového oříšku dotváří celkový gurmánský dojem.
Příprava nevyžaduje složité techniky, přesto výsledek působí bohatě. Lze jej snadno přizpůsobit různým přílohám – skvěle doplní těstoviny všech tvarů, vařené brambory nebo se stane hvězdou zapékaných pokrmů. Je to jídlo, které spojuje jednoduchost domácí kuchyně s neodolatelnou chutí sýra. Harmonie chutí je zde postavena na rovnováze mezi pikantním sýrem a zemitou brokolicí. Mléčný základ omáčky zjemňuje ostrost sýrů, smetana přidává na plnosti. Každé sousto nabízí kombinaci hladké omáčky a lehce křupavé zeleniny.