Moučníky a dezerty - Svačiny
  • 20 min.
    PŘÍPRAVA
  • 40 min.
    VAŘENÍ
  • 60 min.
    CELKEM
  • 8
    PORCE
Fitness švestkový koláč
  • OBTÍŽNOST (Středně náročný)
  • HODNOCENÍ (4/5)

Tento recept na švestkový koláč s drobenkou je báječný tip pro zdravé mlsání. Užijte si plnou chuť ovoce, ovesných vloček. Upečte si dokonalý fitness koláč.

Fitness švestkový koláč s drobenkou je klenotem zdravého pečení. Velmi oceňuji jeho nutriční bohatství. Ovesné vločky poskytují vydatnou dávku vlákniny, a tím pomáhá udržet pocit sytosti po delší dobu. Mandlová mouka přidává kvalitní bílkoviny, zdravé tuky, koláč je výživný. Švestky, hlavní hvězdy tohoto receptu, jsou plné vitamínů, antioxidantů. Javorový sirup dodává jemnou, přirozenou sladkost, což eliminuje potřebu rafinovaného cukru. Přidáním drobenky povyšuji tento koláč na novou úroveň. Křupavá vrstva z ovesných vloček, mandlové mouky, kokosového oleje vytváří zajímavý kontrast s vláčným vnitřkem koláče. Drobenka upečená dozlatova, dodává koláči vizuální atraktivitu. Věřím, že každý, kdo se rozhodne tento koláč upéct, bude překvapen lehkostí přípravy, vynikající chutí.

Mám velkou radost, že mohu sdílet recept, který je chutný, zároveň podporuje zdravý životní styl. Tento koláč se hodí jako snídaně, odpolední svačina, dokonce jako lehký dezert po večeři. Skvěle se doplňuje s šálkem kávy, bylinkového čaje. Jsem přesvědčena, že si tento švestkový koláč s drobenkou zamilujete.

Ingredience

Počet porcí

Drobenka

Nutriční hodnoty

  • Energie
    267 kCal
    1 117 kJ
  • Tuky
    13,32 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    3,48 g
  • Sacharidy
    28,99 g
  • - z toho cukry
    10,25 g
  • Bílkoviny
    9,77 g
  • Sůl
    0,29 g
  • Vláknina
    5,11 g
  • Energie
    2 139 kCal
    8 948 kJ
  • Tuky
    106,58 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    27,86 g
  • Sacharidy
    231,88 g
  • - z toho cukry
    81,96 g
  • Bílkoviny
    78,12 g
  • Sůl
    2,35 g
  • Vláknina
    40,90 g

Postup přípravy

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
V míse smíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku, skořici a prášek do pečiva.
3
V jiné míse rozšlehejte vejce s jogurtem a javorovým sirupem.
4
Vlijte mokré ingredience do suchých, důkladně promíchejte.
5
Vmíchejte nakrájené švestky.
6
Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem.
7
Připravte drobenku: Ve střední míse smíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku. Přidejte tuhý kokosový olej a javorový sirup. Rukama zpracujte směs, dokud nevznikne drobenka.
8
Rovnoměrně posypte drobenkou těsto v připravené formě.
9
Pečte 35–40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá.
Křupavé, přenosné, výživné. Mandle se hodí jako společník do práce, na výlet i do granoly. Obohatí mikrobiom, zlepší nasycení a dají se zpracovat na desítky způsobů. → více