Večeře
  • 60 min.
    PŘÍPRAVA
  • 20 min.
    VAŘENÍ
  • 1:20 hod.
    CELKEM
  • 6
    PORCE
Nejlepší domácí langoše
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.8/5)

Nadýchané domácí langoše s křupavým okrajem a jemným středem ohromí výraznou česnekovou chutí, zakysanou smetanou, kečupem a bohatou vrstvou strouhaného sýra.

  • Nadýchané těsto s dokonalým kynutím
    Díky pečlivému postupu se vytvoří lehká, vzdušná struktura, která potěší při každém soustu.
  • Autentická česneková chuť
    Potírání česnekovou vodou zachová výraznou chuť bez hořkých tónů spáleného česneku.
  • Krátká doba smažení
    Rychlá tepelná úprava zajistí zachování měkkého vnitřku i křupavé kůrky.
  • Všestranné dochucení
    Lze kombinovat se sýrem, smetanou, kečupem nebo bylinkami pro nekonečné varianty servírování.
  • Nostalgická chuť dětství
    Domácí langoše vrátí vzpomínky na jarmarky a poutě, kde voněly po celé ulici.
  • Snadno dostupné suroviny
    Vše potřebné seženete v každém obchodě, což umožní přípravu kdykoli.

Ingredience

Počet porcí
/do těsta/
/na smažení/
/na potření česnekem/
/do česnekové vody/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    663 kCal
    2 774 kJ
  • Tuky
    35,76 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    10,06 g
  • Sacharidy
    73,50 g
  • - z toho cukry
    9,43 g
  • Bílkoviny
    17,73 g
  • Sůl
    2,55 g
  • Vláknina
    2,94 g
  • Energie
    3 981 kCal
    16 656 kJ
  • Tuky
    214,56 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    60,36 g
  • Sacharidy
    441,00 g
  • - z toho cukry
    56,60 g
  • Bílkoviny
    106,35 g
  • Sůl
    15,30 g
  • Vláknina
    17,65 g

Postup přípravy

1
V míse promíchejte vlažné mléko s cukrem a rozdrobte droždí.
2
Nechte vzejít kvásek přibližně 10 minut.
3
Do velké mísy prosejte mouku, přidejte sůl, olej a vykynutý kvásek.
4
Vypracujte hladké elastické těsto a nechte kynout na teplém místě 45 minut.
5
Vykynuté těsto rozdělte na 6 dílů a z každého vytvarujte placku.
6
V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
7
Placky smažte z obou stran dozlatova, přibližně 2–3 minuty na každé straně.
8
V misce smíchejte prolisovaný česnek, vodu a sůl, tím potřete ještě teplé langoše.
9
Každý langoš potřete zakysanou smetanou, kečupem a posypte strouhaným sýrem.
Vyrobte si domácí kečup plný chuti bez zbytečných přísad. Z rajčat, cibule, česneku a koření vytvoříte lahodnou zdravou omáčku. Vařte směs do zhoustnutí, rozmixujte a dochuťte. Uložte do sterilizovaných sklenic a pak si už jen užívejte si skvělý kečup bez otravné chemie! → více