Cibule smažená malá kořenka
25 g
Massaman curry v čistě veganské verzi je voňavé, krémové a plné chutí. Květák a sladké brambory skvěle nasáknou omáčku a společně s cizrnou vytvoří syté jídlo. Hotové je bez složité přípravy a chutná i těm, kdo běžně thajskou kuchyni nevaří.
Velkou výhodu vidím v tom, že jde o jídlo z jednoho hrnce. Když mám málo času nebo nechci stát dlouho u plotny, je to ideální řešení. Všechno se připravuje postupně, chuť se vrství a omáčka získává hloubku. Díky kokosovému mléku je jemná, ale ne těžká. Kari pasta dodá ostrost, javorový sirup zjemní kořeněnost a limetová šťáva jídlo osvěží. Cizrna přidává bílkoviny. Mám ráda, když i rostlinný recept zasytí na dlouhou dobu a není jen „lehkou“ variantou klasiky. Zároveň se snadno přizpůsobí – někdy přidám brokolici nebo hrášek, jindy posypu sezamem místo arašídů. Je to jídlo, které se dá pokaždé trochu obměnit podle toho, co mám doma.
