Saláty - Omáčky - Zálivky
  • 10 min.
    PŘÍPRAVA
  • 0 min.
    VAŘENÍ
  • 10 min.
    CELKEM
  • 1
    PORCE
Zdravý dresing na salát
  • OBTÍŽNOST (Velmi snadný)
  • HODNOCENÍ (3.9/5)

Jemný jogurtový dresing s bylinkami a dotekem medu osvěží každý zeleninový salát a dodá mu harmonii bez přebytečných kalorií.

  • Lehký a výživný
    Nízký obsah kalorií spolu s vysokým obsahem bílkovin podpoří sytost a vhodnost pro redukční stravu.
  • Svěží chuť
    Kombinace bylinek, kyselosti citronu a jemné sladkosti medu vytvoří harmonický profil.
  • Rychlá příprava
    Smíchání všech ingrediencí zabere jen pár minut, což umožní mít dresing vždy čerstvý.
  • Podpora trávení
    Jablečný ocet spolu s citronovou šťávou stimuluje trávící procesy přirozeným způsobem.
  • Snadné skladování
    Dresing lze uchovat v lednici až 5 dní bez ztráty kvality nebo chuti.
  • Všestranné využití
    Hodí se nejen do zeleninových salátů, ale také jako studená omáčka k pečené zelenině nebo grilovanému masu.

Ingredience

Počet porcí
/nebo klasický bílý/
/mletý/

Nutriční hodnoty

  • Energie
    438 kCal
    1 833 kJ
  • Tuky
    40,26 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    11,61 g
  • Sacharidy
    16,74 g
  • - z toho cukry
    13,32 g
  • Bílkoviny
    6,07 g
  • Sůl
    3,10 g
  • Vláknina
    0,76 g
  • Energie
    438 kCal
    1 834 kJ
  • Tuky
    40,26 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    11,61 g
  • Sacharidy
    16,74 g
  • - z toho cukry
    13,32 g
  • Bílkoviny
    6,07 g
  • Sůl
    3,10 g
  • Vláknina
    0,76 g

Postup přípravy

1
V míse smíchejte bílý jogurt, olivový olej, jablečný ocet a citronovou šťávu, míchejte metličkou do hladké konzistence.
2
Přidejte hořčici, med, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Pokračujte v míchání, dokud se vše důkladně nespojí.
3
Nakrájejte pažitku a petržel nadrobno a vmíchejte do dresingu.
4
Ochutnejte, případně dochuťte solí nebo citronovou šťávou.
5
Přelijte do čisté skleněné nádoby a skladujte v lednici do 5 dnů.
Kolagen si tělo vyrábí samo, ale jen pokud má z čeho. Aminokyseliny, vitamín C, železo, zinek i síra. Kdo do svého jídelníčku zařadí vývary, citrusy, vejce a pohanku, pomůže svému tělu opravit, co čas a zátěž opotřebovávají. → více