1
Cuketu, lilky, rajčata a papriky omyjte a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte rajčatový protlak, trochu vody (asi 50 ml), tymián, bazalku, sůl a pepř. Omáčku vařte na mírném plameni asi 10 minut, dokud nezhoustne.
3
Na dno zapékací mísy rozprostřete vrstvu omáčky. Poté střídavě vrstvěte plátky cukety, lilku, rajčat a paprik, dokud nevyužijete veškerou zeleninu. Pokapejte zbývajícím olivovým olejem a osolte.
4
Přikryjte mísu alobalem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Poté alobal odstraňte a pečte dalších 10 minut, aby zelenina získala lehkou zlatavou barvu.
5
Skvěle se hodí k čerstvému pečivu nebo rýži.