Snídaně - Moučníky a dezerty - Svačiny - Večeře
  • 15 min.
    PŘÍPRAVA
  • 15 min.
    VAŘENÍ
  • 30 min.
    CELKEM
  • 4
    PORCE
Fitness tvarohové palačinky
  • OBTÍŽNOST (Snadný)
  • HODNOCENÍ (4.8/5)

Fitness tvarohové palačinky jsou lehké, bohaté na bílkoviny a ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou a sytou snídani nebo dezert.

Ingredience

Počet porcí
/1 g = špetka/
/na smažení/

Zdobení palačinek

Nutriční hodnoty

  • Energie
    217 kCal
    908 kJ
  • Tuky
    9,40 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    5,39 g
  • Sacharidy
    21,54 g
  • - z toho cukry
    9,33 g
  • Bílkoviny
    15,16 g
  • Sůl
    0,35 g
  • Vláknina
    2,86 g
  • Energie
    870 kCal
    3 640 kJ
  • Tuky
    37,60 g
  • - z toho nasycené
    mastné kyseliny
    21,57 g
  • Sacharidy
    86,17 g
  • - z toho cukry
    37,30 g
  • Bílkoviny
    60,63 g
  • Sůl
    1,41 g
  • Vláknina
    11,42 g

Postup přípravy

1
V misce rozmíchejte nízkotučný tvaroh, vejce, jemné ovesné vločky, mléko, skořici a špetku soli. Směs míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hustší, hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu mléka.
2
Na rozehřáté pánvi potřené minimálním množstvím oleje smažte palačinky. Nalijte menší množství těsta (jsou hutnější než klasické palačinky) a rozetřete ho do kruhu. Smažte na středním plameni přibližně 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.
3
Palačinky podávejte teplé, ozdobené čerstvým ovocem, jogurtem nebo řeckým jogurtem. Můžete je doplnit oříšky nebo semínky pro extra výživnou hodnotu.
Chceš dokonale jemné a nadýchané palačinky? Tajemství tkví v těstě i správném rozpálení pánve. Dodrž správný poměr mléka, mouky a vajec, nechej těsto alespoň 20 minut odpočinout a smaž je na střední teplotě. Výsledek? Zlatavé palačinky, co se rozplývají na jazyku. → více
Příprava tenkých palačinek vyžaduje hladké těsto, správné ingredience a precizní techniku. Stačí kombinovat mouku, vejce, mléko a vodu, těsto nechat odležet a smažit na nepřilnavé pánvi při správné teplotě. Nutné je rychlé roztírání těsta a jemné obracení. → více