V misce rozmíchejte nízkotučný tvaroh, vejce, jemné ovesné vločky, mléko, skořici a špetku soli. Směs míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hustší, hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu mléka.
2
Na rozehřáté pánvi potřené minimálním množstvím oleje smažte palačinky. Nalijte menší množství těsta (jsou hutnější než klasické palačinky) a rozetřete ho do kruhu. Smažte na středním plameni přibližně 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.
3
Palačinky podávejte teplé, ozdobené čerstvým ovocem, jogurtem nebo řeckým jogurtem. Můžete je doplnit oříšky nebo semínky pro extra výživnou hodnotu.
Chceš dokonale jemné a nadýchané palačinky? Tajemství tkví v těstě i správném rozpálení pánve. Dodrž správný poměr mléka, mouky a vajec, nechej těsto alespoň 20 minut odpočinout a smaž je na střední teplotě. Výsledek? Zlatavé palačinky, co se rozplývají na jazyku.→ více
Příprava tenkých palačinek vyžaduje hladké těsto, správné ingredience a precizní techniku. Stačí kombinovat mouku, vejce, mléko a vodu, těsto nechat odležet a smažit na nepřilnavé pánvi při správné teplotě. Nutné je rychlé roztírání těsta a jemné obracení. → více