Burek z listového těsta
Moučníky a dezerty / Pečivo

Burek z listového těsta

Originální balkánská specialita připravená z křehkého listového těsta s bohatou náplní z tvarohu a špenátu. Pečlivě sbalené těsto vytváří nádhernou spirálu. Lahodná mňamka pro milovníky slaných pokrmů.

Doba přípravy 1:00 hod. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 6x
Toustový chléb z domácí pekárny
Pečivo

Toustový chléb z domácí pekárny

Toustový chléb z domácí pekárny potěší měkkou střídkou a jemnou kůrkou. Měkký bochník se skvěle krájí a zachová si nadýchanou strukturu. Hodí se k slaným i sladkým pomazánkám. Jednoduché složení bez zbytečných přísad.

Doba přípravy 3:10 hod. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 36x
Špaldové celozrnné housky
Pečivo

Špaldové celozrnné housky

Připravte si domácí špaldové celozrnné housky. Recept je jednoduchý, výsledek lahodný, plný vlákniny. Jejich celozrnný základ je zdravý, chuť skvěle doplňuje každé jídlo.

Doba přípravy 1:42 hod. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 47x
Housky na hamburger
Pečivo

Housky na hamburger

Upečte si domácí housky na hamburgery! S tímto receptem zvládnete lahodné, nadýchané bulky, které pozvednou vaše hamburgery na novou úroveň. Překvapte své blízké čerstvým pečivem.

Doba přípravy 50 min. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 41x
Pravé karlovarské rohlíky
Pečivo

Pravé karlovarské rohlíky

Upečte si pravé Karlovarské rohlíky! Křupavá kůrka, měkká střídka, vůně kmínu soli. Tradiční západočeská pochoutka, která chutná skvěle samotná i s oblíbenou pomazánkou. Domácí pečivo, kterému neodoláte.

Doba přípravy 2:50 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 61x
Chleba z hladké mouky
Pečivo

Chleba z hladké mouky

Domácí chléb bez formy a bez zbytečností. Jen mouka, droždí, voda a dokonalá chuť. Vyzkoušejte poctivý recept na pšeničný chléb bez chemie.

Doba přípravy 2:35 hod. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 97x
Domácí chleba ze špaldové mouky
Pečivo

Domácí chleba ze špaldové mouky

Špaldová mouka je přirozeným darem, který posouvá domácí chléb do vyšší kategorie pečiva. Opravdu dokonalý doma upečený chleba z nutričně zajímavé špaldové mouky.

Doba přípravy 1:15 hod. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 238x
Babiččiny škvarkové placky
Přílohy / Pečivo

Babiččiny škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky představují dokonalou ukázku tradiční české kuchyně, která dokáže proměnit jednoduché suroviny ve vynikající pokrm plný chuti.

Doba přípravy 1:40 hod. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 140x
Celozrný špaldový mazanec
Snídaně / Moučníky a dezerty / Pečivo

Celozrnný špaldový mazanec

Celozrnný špaldový mazanec spojuje tradiční velikonoční pečivo s moderním přístupem ke zdravější výživě. Špalda, starodávná obilovina, je ceněna pro své výživové vlastnosti, jemnou oříškovou chuť a vyšší obsah vlákniny, vitamínů i minerálů. Tento recept tak přináší lahodný sváteční pečivo s nadýchaným způsobek jak do jarního jídelníčku zařadit hodnotné suroviny.

Doba přípravy 4:05 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 203x
Velikonoční mazanec z tvarohu
Pečivo

Velikonoční mazanec z tvarohu

Velikonoční mazanec patří mezi tradiční české pečivo, které nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Jeho jemně nasládlá chuť a vláčná struktura dělají z této pochoutky oblíbený pokrm nejen o svátcích. Přidáním tvarohu získává těsto na vláčnosti a navíc jej obohacuje o zdravé živiny.

Doba přípravy 2:40 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 242x
Rohlíky z prášku do pečiva
Pečivo

Rohlíky z prášku do pečiva

Rohlíky z prášku do pečiva jsou rychlou náhradou klasických kynutých rohlíků. Díky prášku do pečiva není třeba čekat na kynutí, což šetří čas a usnadňuje přípravu. Výsledné pečivo je krásně nadýchané, měkké uvnitř a zvenku jemně křupavé.

Doba přípravy 40 min. Hodnocení 4/5 Zobrazení receptu 481x
Domácí dalamánky ze sušeného droždí
Pečivo

Domácí dalamánky ze sušeného droždí

Dalamánky jsou tradiční české pečivo, které vyniká hutnější strukturou a křupavou kůrkou. Díky žitné mouce mají lehce nakyslou chuť a jsou výživnější než běžné pečivo.

Doba přípravy 2:05 hod. Hodnocení 3.9/5 Zobrazení receptu 129x
Domácí rohlíky ze sušeného droždí
Pečivo

Domácí rohlíky ze sušeného droždí

Domácí rohlíky představují jeden z nejuniverzálnějších pekařských výtvorů, které zvládne připravit téměř každý. Jejich kouzlo spočívá v mimořádné jednoduchosti – stačí několik základních surovin a špetka trpělivosti, abyste mohli vykouzlit čerstvé pečivo, jehož vůně zaplní celou domácnost.

Doba přípravy 1:55 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 241x
Nadýchaný hrníčkový mazanec
Moučníky a dezerty / Pečivo

Nadýchaný hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec - tradiční velikonoční pečivo jednoduše a bez vážení. Použití hrníčkového odměřování usnadňuje práci a zajišťuje nadýchaný výsledek s krásně vláčnou střídkou.

Doba přípravy 2:30 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 233x
Křupavé kváskové dalamánky
Pečivo

Křupavé kváskové dalamánky

Křupavé kváskové dalamánky potěší k polévkám, pomazánkám nebo jen tak s máslem. Díky kvásku mají lehce nakyslou chuť, pevnou kůrku a měkkou, vláčnou střídku.

Doba přípravy 1:05 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 127x
Mazanec ze špaldové mouky
Moučníky a dezerty / Pečivo

Mazanec ze špaldové mouky

Mazanec ze špaldové mouky je zdravější variantou klasického mazance. Špaldová mouka dodává těstu jemně oříškovou chuť a lehce hutnější strukturu než běžná pšeničná mouka. Přesto je mazanec díky máslu a dostatečné době kynutí vláčný a nadýchaný.

Doba přípravy 2:30 hod. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 135x
Luxusní mazanec z kvásku
Moučníky a dezerty / Pečivo

Luxusní mazanec z kvásku

Luxusní mazanec z kvásku má bohatou, jemnou strukturu s lehce nakyslým nádechem, který dodává hloubku chuti. Kvásek mu propůjčuje nejen delikátní aroma, ale také skvělou trvanlivost – mazanec zůstává vláčný i několik dní po upečení.

Doba přípravy 4:10 hod. Hodnocení 4.6/5 Zobrazení receptu 212x
Tvarohový mazanec s mandlemi
Moučníky a dezerty / Pečivo

Tvarohový mazanec s mandlemi

Tvarohový mazanec je snadnější alternativou klasického kynutého mazance. Díky tvarohu má jemnou, vláčnou strukturu a nepotřebuje dlouhé kynutí. Je méně hutný, ale zároveň zůstává déle čerstvý a vláčný.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 3.7/5 Zobrazení receptu 201x
Nadýchaný velikonoční mazanec
Moučníky a dezerty / Pečivo

Nadýchaný velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec je tradiční české sladké pečivo, který se peče na Velikonoce. Díky dlouhému kynutí je jemný a nadýchaný. Toto bohaté těsto na manzanec z másla, vajec a mléka přinese dokonalý výsledek.

Doba přípravy 2:30 hod. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 576x
Pravý staročeský tvarohový mazanec
Pečivo

Pravý staročeský tvarohový mazanec

Mazanec je nejznámější české velikonoční pečivo, které se v rodinách peče už po generace. Voní máslem, citronovou kůrou a vanilkou, jeho těsto je díky tvarohu vláčné a hutnější než běžné kynuté pečivo. Každé sousto je příjemně nasládlé a rozinky sladkost dále podporují.

Doba přípravy 3:10 hod. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 236x
Domácí brioška
Pečivo

Domácí brioška

Brioška je ikonickým představitelem francouzské kuchyně. Její máslová chuť a jemná struktura ji činí vhodnou nejen na snídani, ale i jako základ pro dezerty nebo přílohy. Tato domácí verze je jednoduchá na přípravu a překvapí svou nadýchaností.

Doba přípravy 3:30 hod. Hodnocení 3.6/5 Zobrazení receptu 255x