Šlehačkové brambory
Obědy / Večeře / Přílohy

Šlehačkové brambory

Lahodné plátky brambor propojené smetanou a bylinkami vytváří sytý pokrm plný chutí, perfektní k pečenému masu nebo samostatně se salátem. Plátky brambor zapečenými ve voňavé smetaně s máslem a kořením, které vytvoří sametovou omáčku a zlatavou kůrku.

Doba přípravy 1:20 hod. Hodnocení 4.1/5 Zobrazení receptu 45x
Fazolové lusky jako příloha
Přílohy

Fazolové lusky jako příloha

Fazolové lusky jsou skvělá, rychlá příloha. Jsou plné vitamínů, minerálů. Připravte si lahodné fazolové lusky s česnekem a citronem. Skvěle se hodí k masu či rybám.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 35x
Houskový knedlík z hrubé mouky
Přílohy

Houskový knedlík z hrubé mouky

Houskový knedlík z hrubé mouky je nadýchaný, lehký a přitom krásně drží tvar. Vyvážené těsto s dokonalým poměrem mouky a mléka tvoří jemnou strukturu, která se hodí k omáčkám i gulášům.

Doba přípravy 1:35 hod. Hodnocení 4.9/5 Zobrazení receptu 42x
Nejlepší bramborový salát
Přílohy / Saláty

Nejlepší bramborový salát

Bramborový salát, jako je tento má pevné místo mezi tradičními jídly servírovanými na Vánoce, silvestra nebo při oslavách.

Doba přípravy 1:10 hod. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 63x
Staročeské bramborové placky
Obědy / Večeře / Přílohy

Staročeské bramborové placky

Bramborové placky se dříve připravovaly především na venkově. Pekly na kamnech, přímo na plotně, a jejich vůně provoněla celou chalupu. Nejčastěji se podávaly jen tak, potřené sádlem, nebo s česnekem a majoránkou.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.7/5 Zobrazení receptu 127x
Nejlepší vánoční bramborový salát
Přílohy / Saláty

Nejlepší vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát je neodmyslitelnou součástí českých Vánoc. Jeho chuť je dokonale rezonuje mezi jemností brambor, sladkostí mrkve a sterilovaného hrášku, kyselostí okurek a bohatostí domácího dresinku.

Doba přípravy 50 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 70x
Hlávkový salát se špekem
Přílohy / Saláty

Hlávkový salát se špekem

Hlávkový salát se špekem je jednoduchá, ale překvapivě chuťově výrazná kombinace křehkého zeleného salátu a křupavého špeku, doplněná jemně kyselým dresinkem.

Doba přípravy 15 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 104x
Babiččiny škvarkové placky
Přílohy / Pečivo

Babiččiny škvarkové placky

Babiččiny škvarkové placky představují dokonalou ukázku tradiční české kuchyně, která dokáže proměnit jednoduché suroviny ve vynikající pokrm plný chuti.

Doba přípravy 1:40 hod. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 140x
Salát ze syrové červené řepy
Přílohy / Saláty

Salát ze syrové červené řepy

Tento salát je osvěžující, lehký a přirozeně sladký díky čerstvé červené řepě a kapce medu. Jeho jemná struktura a kombinace kyselosti citronové šťávy s křupavostí vlašských ořechů vytváří dokonalou harmonii chutí.

Doba přípravy 10 min. Hodnocení 4.8/5 Zobrazení receptu 85x
Švédský okurkový salát Gurksallad
Přílohy / Saláty

Švédský okurkový salát Gurksallad

Švédský okurkový salát, známý také jako gurksallad, je lehkou osvěžující přílohou, co skvěle doplňuje bohatá a sytá jídla. Je typický pro skandinávskou kuchyni a jeho příprava je rychlá a nenáročná. Zaujme svou jednoduchostí a harmonií chutí, kde se snoubí sladkokyselý nálev s čerstvostí okurky a vůní kopru.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 4.4/5 Zobrazení receptu 204x
Francouzský bramborový salát
Přílohy / Saláty

Francouzský bramborový salát

Francouzský bramborový salát je narozdíl tradičního majonézového bramborového salátu lehčí a svěžejší. Díky použití olivového oleje, dijonské hořčice a octa má příjemně pikantní chuť s jemnou bylinkovou vůní.

Doba přípravy 35 min. Hodnocení 4.9/5 Zobrazení receptu 191x
Domácí bramborové halušky
Obědy / Večeře / Přílohy

Domácí bramborové halušky

Domácí bramborové halušky, slovenská pochoutka, která si získala srdce mnohých. Základem jsou moučné brambory, hladká mouka a vejce, ze kterých vzniká těsto perfektní pro přípravu těchto jemných noků. Po uvaření se halušky podávají teplé, obvykle polité máslem nebo sádlem.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 135x
Zeleninová harmonie Ratatouille
Obědy / Večeře / Přílohy

Zeleninová harmonie Ratatouille

Ratatouille je známým představitelem provensálské kuchyně a klade důraz čerstvost sezónní zeleniny. Recept propojuje jemnou sladkost rajčatové omáčky a chuť grilované zeleniny, vytvářející spolu neodolatelnou harmonii chutí.

Doba přípravy 1:10 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 118x
Kaše z brambor a muškátové dýně
Přílohy

Kaše z brambor a muškátové dýně

Krémová kaše z brambor a muškátové dýně je lahodnou kombinací klasické bramborové přílohy a sladkého, jemného nádechu podzimní dýně. Výborná k masovým i vegetariánským pokrmům, nebo samostatně s opečenými krutony. Rychlá, jednoduchá a plná chutí.

Doba přípravy 30 min. Hodnocení 3.5/5 Zobrazení receptu 109x
Thajský pálivý salát Som Tam z nezralé papáji
Předkrmy / Přílohy / Saláty

Thajský pálivý salát Som Tam z nezralé papáji

Som Tam je ikonickým thajským salátem, který v sobě spojuje ostrou, sladkou a kyselou chuť. Díky nezralé papáji má osvěžující křupavou konzistenci, kterou doplňují šťavnatá rajčata a křupavé arašídy. Je to pokrm, který probudí vaše chuťové pohárky a přenese vás do rušných ulic Thajska. Tento salát je nejen lahodný, ale také zdravý a nízkokalorický.

Doba přípravy 20 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 122x
Zeleninové ratatouille z Provance
Obědy / Večeře / Přílohy

Zeleninové ratatouille z Provance

Ratatouille je tradiční provensálský pokrm plný barev a vůní čerstvé zeleniny. Provence je známá svou láskou k bylinkám a čerstvým surovinám a na tomto pokrmu se to plně projevilo. Vhodné pro vegetariány a milovníky lehkých, zdravých a chutných pokrmů. Díky jednoduché přípravě a možnosti podávat teplé i studené je ratatouille skvělým řešením pro letní dny, kdy zelenina plodí a máte ji čerstvou.

Doba přípravy 1:15 hod. Hodnocení 4.3/5 Zobrazení receptu 135x
Pečená muškátová dýně
Obědy / Večeře / Přílohy / Saláty

Pečená muškátová dýně

Pečená muškátová dýně je oblíbený podzimní pokrm s příjemně nasládlou chutí a lahodně křupavou kůrkou. Dýně je nejen chutná, ale i bohatá na vitamíny A, C a E, vlákninu a minerály. Kombinace s fetou a ořechy vytváří vyvážený kontrast chutí – sladké, slané i křupavé. Je vhodná jako příloha k masu, vegetariánský hlavní chod nebo výživný salát.

Doba přípravy 55 min. Hodnocení 3.8/5 Zobrazení receptu 235x