Zdravá verze klasického perníku s cuketou jako tajnou ingrediencí pro dokonalou vláčnost. Celozrnná mouka obohacuje pokrm o vlákninu. Kokosový olej nahrazuje běžné tuky. Cuketa zůstává téměř nepoznatelná.
Zdravé muffiny pro milovníky banánů, které kombinuje výživné suroviny bez rafinovaného cukru. Kombinace ovesných vloček s banány je dokonalá. Rychlá příprava, dlouhodobá sytost díky vláknině
Kynutý dýňový koláč s drobenkou je podzimní lahůdka. Jemné kynuté těsto se snoubí s krémovou náplní z dýňového pyré. Křupavá drobenka dodává koláči na exkluzivitě. Je to skvělý moučník pro chladné dny.
Jemný hruškový koláč s voňavou skořicí a šťavnatými plátky hrušek, který zaujme nejen jednoduchou přípravou bez kynutí. Lehký koláč s vláčným těstem, kde se sladkost hrušek snoubí s jemnou skořicí
Svatební ořechové koláčky jsou mistrovským dílem české cukrářské tradice. Jejich jemné kynuté těsto objímá bohatou ořechovou náplň. Tvoří tak dokonalou chuťovou harmonii. Jsou malé, avšak plné nezaměnitelné nezapomenutelné chuti.
Jablečný koláč z kynutého těsta se skořicovou drobenkou je pohlazením pro duši. Nadýchané, voňavé kynuté těsto tvoří dokonalý základ pro šťavnatou jablečnou náplň. Křupavá skořicová drobenka proměňuje koláč v nezapomenutelný.
Tento recept na švestkový koláč s drobenkou je báječný tip pro zdravé mlsání. Užijte si plnou chuť ovoce, ovesných vloček. Upečte si dokonalý fitness koláč.
Vychutnejte si lahodnou chuť podzimu s každé lžičkou tohoto kompotu. Dýně se snoubí s pomerančem, vytváří harmonii chutí.
Jednoduchý sypaný koláč se šťavnatými jablky, vanilkovým pudinkem a jemnou drobenkou potěší smysly a oživí vzpomínky na dětství.
Nadýchané lívance z jemně mletých ovesných vloček, banánu a skořice potěší každého, kdo hledá zdravou snídani bez rafinovaného cukru. Výživově vyvážené lívance bez bílé mouky a mléka jsou skvělou volbou pro lehký start do nového dne.
Domácí třešňový kompot vás vrátí do dětství. Recept plný šťavnatých třešní, jemně ochucený skořicí, hřebíčkem. Perfektní způsob, jak zpracovat úrodu ze zahrady, uchovat si chuť léta na chladnější měsíce. Příprava je rychlá a snadná.
Vyzkoušejte tradiční portorický poklad jménem Tembleque. Tento veganský, bezlepkový pudink z kokosového mléka je symbolem minimalistické kuchyně, kde z mála vzniká maximum chuti.
Upečte si letos na Vánoce Miletínské modlitbičky plněné ořechy podle osvědčeného receptu. Dvě vrstvy jemného perníkového těsta objímají lahodnou ořechovou náplň. Každý kousek je malým uměleckým dílem, které potěší oko i chuťové buňky.
Měkké perníčky s aromatickou rumovou polevou skvěle doladí sváteční stůl. Vůně koření a rumu navodí pravou vánoční atmosféru.
Spojení šťavnatých povidel a aromatického máku ve vláčném kynutém těstě. Vynikající makový koláč s povidly a efektní mřížkou osloví chuťové buňky každé generace.
Nadýchaný fitness koláč s rebarborou, bez bílého cukru a bílé mouky. Zdravá verze chutného, lehkého sezónního rebarborového koláče bez zbytečné chemie.
Recept na zdravé cukroví bez mouky s mandlemi, datlemi a kakaem. Jednoduché, výživné a vhodné pro každého, kdo hledá sladké bez kompromisů.
Velikonoční perníčky přinášejí do domova vůni jara. Kořeněné těsto, sladký med a ruční zdobení. Na stole pak perníčky slouží jako dekorace i jako pochoutka.
Ostružinová omáčka v sobě spojuje přirozenou sladkost lesního ovoce s jemnou kyselostí, která dodává jídlu nevšední hloubku. Tato omáčka je skvělým doplňkem k masovým pokrmům, zejména ke zvěřině nebo drůbeži. Její intenzivní barva navíc zaručuje vizuálně atraktivní prezentaci.
Keto palačinky jsou lehké, nadýchané a zcela bez mouky. Díky kombinaci vajec a mascarpone mají bohatou, krémovou chuť a perfektní konzistenci. Psyllium pomáhá držet těsto pohromadě a dodává mírně hutnější strukturu, připomínající klasické palačinky.
Vegan jáhlová kaše je lahodně krémová, jemně nasládlá a plná výživných ingrediencí. Jáhly jsou skvělým zdrojem vlákniny a minerálů, rostlinné mléko dodává jemnou chuť.
Dýňová hrníčková bábovka představuje dokonalé spojení tradičního českého moučníku s podzimními surovinami, které dohromady vytváří úžasně vláčný a aromatický dezert.
Melomakarona jsou jedním z nejtradičnějších řeckých vánočních cukroví, které se podávají během svátečního období. Jejich jedinečná chuť pochází z kombinace olivového oleje, medu a aromatických koření.
Banánová omáčka lahodná, jednoduchá varianta sladké polevy, která skvěle doplní různé dezerty. Díky karamelizovaným banánům a kombinaci skořice s vanilkou získává jemnou, aromatickou chuť s příjemnou sladkostí.
Kynuté lívance se skořicí voní domovem. Jsou krásně nadýchané a v kombinaci se skořicovým aroma vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek. Tento recept využívá klasické kynuté těsto, díky kterému jsou lívance lehké a vláčné.
Banánový kečup je fascinujícím odkazem filipínské kuchyně, který překvapí každého svou neobvyklou chutí. Chuť zralých banánů se během vaření promění a v kombinaci s kořením vytváří překvapivě plný chuťový profil.
Hrníčkový mazanec - tradiční velikonoční pečivo jednoduše a bez vážení. Použití hrníčkového odměřování usnadňuje práci a zajišťuje nadýchaný výsledek s krásně vláčnou střídkou.
Kečup ze žlutých rajčat je jemnější a sladší než klasická červená varianta. Žlutá rajčata mu dodávají krásnou zlatavou barvu a lehce ovocnou chuť. Díky kombinaci octa a koření získává příjemnou pikantnost, která skvěle doplňuje grilovaná jídla, hranolky nebo sendviče.
Churros, tyhle křupavé, zlatavé tyčinky smaženého těsta, jsou symbolem Španělska a jeho kulinářské tradice. Ten kontrast křupavého zevnějšku a nadýchaného vnitřku, sladká chuť a omamná vůně skořice... to je prostě Španělsko.
Velikonoční mazanec je tradiční české sladké pečivo, který se peče na Velikonoce. Díky dlouhému kynutí je jemný a nadýchaný. Toto bohaté těsto na manzanec z másla, vajec a mléka přinese dokonalý výsledek.