Recepty Česká kuchyně
Jednoduchá cibulová polévka s karamelizovanou cibulí a jemným nádechem octa má vyváženou chuť a přirozenou lehkost. Nadchne nezaměnitelnou vůní a poctivou chutí domácí kuchyně.
Recept na grónskou pomazánku z kořenové zeleniny a jemného salámu. Výtečná kombinace sladkosti mrkve s pikantností salámu. Domácí specialita plná chuti. Připravuje se snadno z dostupných surovin.
Kynutý borůvkový koláč se sladkou drobenkou přináší chuť léta. Vláčné těsto, šťavnaté borůvky a máslový posyp tvoří harmonii pro dokonalé ráno. Kanadské borůvky excelují sytou barvou, pevnou dužinou a sladkokyselou chutí.
Nadýchaná, bohatě máslová vánočka plná rozinek a mandlí. Pečená s úctou k tradici, bez kompromisů v chuti. Máslová vánočka se sušeným droždím překvapí jemnou střídkou a okouzlující vůní.
Tento hrnkový cuketový koláč kombinuje bohatou kakaovou chuť s vláčnou strukturou a příjemným aroma skořice, povrch je zakončený tenkou lesklou vrstvou malinového džemu.
Babičin rodinný recept na bramborové placky obohacené o křupavé vepřové škvarky. Ty by měly být kvalitní, nejlépe domácí, se zbytky masa pro intenzivnější chuť.
Mramorová jogurtová bábovka bez vajec je vláčná a jemná díky jogurtu, s krásným kakaovým vzorem a lehce citronovou vůní. Bábovka neobsahuje vejce, takže je vhodná pro osoby s alergií nebo pro ty, kteří se vajec vyhýbají z jiných důvodů.
Bílá vosí hnízda s kokosovou náplní přinášejí jemnou chuť zimních svátků s nádechem rumu a sladkostí bílé čokolády. Lahodné nepečené cukroví z piškotů a kokosu s jemným krémem uvnitř potěší na každém slavnostním stole.
Mandlové vánoční cukroví s jemným krémem a lesklou čokoládovou polevou ozdobenou celou mandlí potěší oko i chuťové buňky. Mandlové vánoční cukroví vzniklo jako variace na tradiční linecké cukroví.
Jednoduchý okurkový salát z nastrouhané cukety se zakysanou smetanou. Tradiční česká příloha připravená podle receptu našich babiček. Křupavé nudličky cukety v krémové zálivce s octem a cukrem. Dokonalá příloha k masu a bramborám.
Voňavá mrkvová bábovka s kokosem nabízí dokonalou rovnováhu vláčnosti a lehké křupavosti s jemným citrusovým nádechem. Šťavnatá bábovka s jemnou kokosovou vůní.
Nadýchaná čokoládová buchta s cuketou a kokosem zůstává neskutečně dlouho vláčná. Recept využívá nastrouhanou cuketu, která během pečení uvolňuje vlhkost a zajišťuje jemnost. Jogurt spolu s rozpuštěným máslem podporuje kyprost těsta.
Cikánská hovězí pečeně s houskovým knedlíkem vyniká bohatou chutí paprik, cibule a jemného hovězího masa v dokonale vyvážené šťávě. Klasický český pokrm pro slavnostní oběd.
Křupavé sýrové kuličky s rozteklým středem ohromí na každé společenské události. Kombinace tří druhů sýra vytváří bohatou chuť, kterou doladí čerstvé byliny a jemné koření. Připravené za pouhých 15 minut včetně smažení.
Cuketová cmunda potěší vyváženým poměrem brambor, cukety a koření, přičemž zůstává lehká a plná chuti. Recept využívá beze zbytku sezónní suroviny a vytváří syté jídlo, které potěší i ve vegetariánské verzi.
Vláčná rybízová buchta s tvarohem a máslovou drobenkou přináší perfektní spojení kyselkavého ovoce a jemného krému. Oblíbený letní moučník s výraznou chutí rybízu.
Objevte kouzlo domácího pečení s mou mrkvovou bábovkou s jogurtem. Jednoduchá příprava, bohatá chuť, úžasná vůně provoní celý domov. Skvěle se hodí ke kávě, čaji, jako sladká snídaně.
Klasický hruškový koláč s moderním pojetím díky křupavé drobenčce na povrchu. Kombinace měkké hrušky s výraznými vlašskými ořechy vytváří harmonickou chuť. Skořice dodává pokrmu podzimní atmosféru. Nezaměnitelný moučník k odpolednímu čaji.
Barevný vitamínový salát kombinující probiotické kysané zelí s čerstvou mrkví, papriku a aromatickými bylinkami. Zdravý dresink z olivového oleje, medu a jablečného octa dokonale sladí kyselost fermentované zeleniny. Bohatý na vitamíny C, K a prospěšné bakterie.
České řízky naruby vynikají šťavnatostí a výraznou chutí. Spojení dozlatova opečeného masa a sladké pečené cibule tvoří harmonii, která potěší každého. Místo aby vajíčko tvořilo základní vrstvu, dostává se až po strouhance.
Skvěle vyvážený moučník, který využívá letní cuketu v neotřelém podání s chladivým tvarohovým krémem navrch. Efektní a přitom nenáročné řezy.
Poctivý recept z české kuchyně kombinuje dušené maso, krémovou omáčku a aromatické houby. Zvolila jsem vepřovou plec, protože při dušení neztrácí šťavnatost.
Křehké, máslové cukroví ve strojkových tvarech spojené ovocnou marmeládou. Hodí se na slavnostní stůl i k šálku kávy. Skvělá volba pro milovníky klasiky.
Domácí verze oblíbené pomazánky připravené z trvanlivého salámu, vajec a taveného sýra s chutí, která připomíná dětství na chalupě. Turistickou pomazánku oceníte na výlety i jako rychlou svačinku.
Užijte si sladkou pochoutku, která nezatíží vaše tělo zbytečným cukrem. Cuketová bábovka je plná vlákniny. Její příprava je jednoduchá. Erythritol zajistí sladkost. a výsledek potěší celou rodinu.
Výjimečný koláč kombinuje tradiční české Granko s italským mascarpone. Vzdušný korpus s kakaovou chutí tvoří základ pro luxusní krémovou náplň. Džem propojuje vrstvy harmonickou kyselostí. Rychlá příprava bez zbytečných složitostí.
Čokoládové těsto se doslova rozplývá na jazyku. Spojení s ovocnou náplní přináší přesně ten druh kontrastu, který vánoční cukroví potřebuje. Čokoládové linecké cukroví rozhodně nezůstane na talíři dlouho.
Zdravá verze klasického perníku s cuketou jako tajnou ingrediencí pro dokonalou vláčnost. Celozrnná mouka obohacuje pokrm o vlákninu. Kokosový olej nahrazuje běžné tuky. Cuketa zůstává téměř nepoznatelná.
Brambory upečené do dokonalé měkkosti a plněné krémovou nivou potěší každého, kdo si rád dopřeje výrazné bohaté jídlo. Pokrm zaujme jednoduchostí přípravy i nezaměnitelnou chutí.
Voňavá polévka z čočky, kořenové zeleniny a šťavnatých párků se snadno stane oblíbenou stálicí. Jednoduchá příprava umožní servírovat výživné a lahodné jídlo během chvíle. Příjemná kyselost z octa osvěží chuť.
