Nadýchané domácí langoše s křupavým okrajem a jemným středem ohromí výraznou česnekovou chutí, zakysanou smetanou, kečupem a bohatou vrstvou strouhaného sýra.
Užijte si nadýchané lívance s bohatou borůvkovou omáčkou. Dokonalá snídaně nebo dezert. Křehké lívance se spojují se sladkokyselými borůvkami a svěží zakysanou smetanou. Rychlá příprava a neopakovateftlný chuťový zážitek.
Šťavnatý holandský řízek z bůčku nadchne křupavou krustou a jemnou masovou náplní s rozpuštěným sýrem. Dokonale ladí s krémovou bramborovou kaší a svěžestí kyselých okurek.
Tento perníkový závin s bohatou náplní z povidel a ořechů zosobňuje staročeské pekařské umění. Jeho medové těsto, provoněné perníkovým kořením, skvěle doplňuje sladkokyselá povidla. Můžete si upéct kdykoliv, ale tradičně sakrajda patřila k Vánocům.
Spojení černých fazolí a jemného tvarohu vytváří dezert plný bílkovin a intenzivní chuti. Brownies co překvapí i zkušeného gurmána. Inspirace pro recept vzešla z potřeby vytvořit něco, co poskytne bohatou chuť a uspokojí mlsný jazyk, aniž by způsobilo pocit viny.
Lehoučké a jemné palačinky bez vajec s tenkým těstem potěší každého, kdo hledá rychlý recept na sladkou nebo slanou variantu oblíbené pochoutky. Nadýchané placky s jednoduchým složením, které skvěle drží tvar při plnění.
Neodolatelné čokoládové hrudky plné křupavých mandlí překvapí bohatou chutí a snadnou přípravou. Kombinace jemné mléčné čokolády a pražených mandlí tvoří dokonalý domácí pamlsek
Jemný hruškový koláč s voňavou skořicí a šťavnatými plátky hrušek, který zaujme nejen jednoduchou přípravou bez kynutí. Lehký koláč s vláčným těstem, kde se sladkost hrušek snoubí s jemnou skořicí
Křehké vánoční cukroví s jemným máslovým těstem a bohatou chutí vlašských ořechů, obalené v moučkovém cukru. Tradiční české cukroví, které oslní dokonalým vzhledem připomínajícím šišky, a potěší jemností.
Lahodné plátky brambor propojené smetanou a bylinkami vytváří sytý pokrm plný chutí, perfektní k pečenému masu nebo samostatně se salátem. Plátky brambor zapečenými ve voňavé smetaně s máslem a kořením, které vytvoří sametovou omáčku a zlatavou kůrku.
Zdravý salát s kysaným zelím exceluje rychlou přípravou, bohatým zdrojem vitamínů a výrazným, osvěžujícím chuťovým profilem. Kysané zelí, bohaté na vitamín C a K, bývá odedávna považováno za zdroj vitality během zimních měsíců.
Svatební ořechové koláčky jsou mistrovským dílem české cukrářské tradice. Jejich jemné kynuté těsto objímá bohatou ořechovou náplň. Tvoří tak dokonalou chuťovou harmonii. Jsou malé, avšak plné nezaměnitelné nezapomenutelné chuti.
Jemný jogurtový dresing s bylinkami a dotekem medu osvěží každý zeleninový salát a dodá mu harmonii bez přebytečných kalorií.
Připravte si tuto pomazánku z červené řepy, která okouzlí vaše smysly. Její výrazná barva, krémová konzistence, osvěžující chuť potěší každého gurmána. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu, slaným keksům či krekrům.
Křehká čínská kachna na medu okouzlí dokonalou kombinací sladkých a slaných tónů, křupavou kůží a šťavnatým masem, které se rozplývá v ústech. Vůně česneku a zázvoru, jemná pikantnost bílého pepře a sójovo-medová glazura dělají z pečené kachny nezapomenutelný chuťový zážitek.
Turbanová dýně plněná quinoou a zeleninou spojuje podzimní chutě v elegantní podobě. Vydlabaná dýně slouží jako efektní jedlá miska plná syté náplně. Kombinace jemné quinoy a restované zeleniny zajistí vyvážený pokrm.
Ředkvičkové pesto nabízí originální chuťový zážitek s jemně pikantním podtónem. Listy z ředkviček kombinované s opečenými semínky a parmazánem tvoří pestrý zelený krém plný vitamínů. Hodí se k těstovinám, do sendvičů i na rozpečený chléb.
Vláčné muffiny plné čokoládových kousků uspokojí i náročné mlsouny. Recept nezabere mnoho času a zvládne jej i začátečník. Čokoládu lze nakrájet na větší i menší kousky. Část mouky lze nahradit špaldovou. Cukr lze snížit nebo zvolit třtinový. Čokoláda se dá doplnit kousky ovoce.
Jablečný koláč z kynutého těsta se skořicovou drobenkou je pohlazením pro duši. Nadýchané, voňavé kynuté těsto tvoří dokonalý základ pro šťavnatou jablečnou náplň. Křupavá skořicová drobenka proměňuje koláč v nezapomenutelný.
Jemně krémová brokolicová polévka s nádechem muškátového oříšku je perfektní nejen pro chladné dny. Kombinace brokolice, brambor a smetany tvoří dokonale vyváženou chuť. Zeleninový základ je doplněn čerstvou petrželovou natí.
Zdravé kuřecí řízky pečené v troubě, marinované v jogurtu a obalené v kukuřičných lupínkách. Lehký, chutný pokrm pro celou rodinu. Vyzkoušejte zdravější a navíc bezlepkovou verzi kuřecích řízků.
Toustový chléb z domácí pekárny potěší měkkou střídkou a jemnou kůrkou. Měkký bochník se skvěle krájí a zachová si nadýchanou strukturu. Hodí se k slaným i sladkým pomazánkám. Jednoduché složení bez zbytečných přísad.
Máte rádi kulajdu, ale nemusíte kopr? Vyzkoušejte upravenou tradiční českou polévku s jemnou chutí kulajdu bez kopru. Kombinace brambor, hub a smetany je neodolatelná.
Jemnou avokádovou omáčka se svěží limetovou šťávou a koriandrem budete mít hotovou během chvilky. Doplní mnoho jídel a osvěží každé sousto. Výtečný doplněk pro grilování i studenou kuchyni. Vhodná i jako dip k chipsům nebo tortilám.
Fazolové lusky jsou skvělá, rychlá příloha. Jsou plné vitamínů, minerálů. Připravte si lahodné fazolové lusky s česnekem a citronem. Skvěle se hodí k masu či rybám.
Salámová pomazánka se sýrem nabízí lahodné spojení uzené chuti salámu, jemného eidamu a taveného sýra. Máslo a česnek dodávají pomazánce bohatou chuť. Hodí se na chleba nebo bagetu. Jemná pomazánka ze salámu a sýra potěší milovníky tradičních chutí.
Připravte si domácí špaldové celozrnné housky. Recept je jednoduchý, výsledek lahodný, plný vlákniny. Jejich celozrnný základ je zdravý, chuť skvěle doplňuje každé jídlo.
Jemné kuřecí maso v krémové sýrové omáčce přináší harmonii chutí. Parmazán se stará o výraznější dochucení, smetana o hebkou konzistenci. Snadná příprava potěší v uspěchaných dnech. Recept ocení i ti, kdo dávají přednost méně kořeněným jídlům s jemným sýrovým nádechem.
Tento recept na švestkový koláč s drobenkou je báječný tip pro zdravé mlsání. Užijte si plnou chuť ovoce, ovesných vloček. Upečte si dokonalý fitness koláč.
Marináda na žebra do trouby spojuje sladké a pikantní chutě. Díky medu a sójové omáčce získají žebra nádherně lesklý povrch. Aromatický česnek s tymiánem dotváří jedinečný charakter pokrmu. Pečená žebra v marinádě s medem, paprikou a hořčicí okouzlí bohatou chutí.
